Zonlicht filteren met raamdecoratie op maat

13 maart 2016

Over iets meer dan een week is het officieel lente, maar we kunnen alvast genieten van voorproefjes. De zon staat alweer te stralen, alsof het nooit winter is geweest. We gaan massaal van de bank af en genieten van het heerlijke weer. Want het zonnetje, daar houden we van! Toch? 

Veel mensen kunnen niet wachten tot het zonnetje weer van zich laat zien, maar ergeren zich aan de zonnestralen die reflecteren op het beeldscherm van de smartphone, tablet of computer. Om je toch alvast voor te bereiden op de aankomende, zonnige periode, hebben we een paar geschikte opties voor je op een rijtje gezet!

Roljaloezie op maat

“Is dit een nieuw product in jullie assortiment?” Nee. Dit is een andere benaming voor het populaire duorolgordijn. Deze is zeer geschikt voor de aankomende periode. ’s Ochtends en ’s avonds is de zon nog niet sterk aanwezig, dus kan je je roljaloezie ‘open’ houden. We bedoelen hiermee dat je de gesloten banen tegenover elkaar zet, waarna je door de transparante (open) banen kunt kijken. Door de open banen komen de eerste zonnestralen in de ochtend en de laatste zonnestralen van die dag in de avond.

’s Middags is de zon wel aanwezig. Om reflectie tegen vermijden, is het verstandig om de roljaloezie te ‘sluiten’. We bedoelen hiermee dat de open banen tegenover de gesloten banen komen te hangen. Omdat de gesloten baan groter is dan de open baan, wordt de open baan volledig overlapt en komt er vrijwel geen zonlicht door de kieren heen.

Verduisterend of semi-transparant?

Een verduisterend roljaloezie is vooral geschikt voor in de slaapkamer, maar in de woonkamer is een semi-transparant roljaloezie beter geschikt. Een semi-transparant roljaloezie filtert het licht, maar zorgt niet dat er helemaal geen licht binnenkomt. De perfecte optie als je ook binnen van de zon wil genieten!

Zonlicht filteren met roljaloezie

Zonlicht filteren met een roljaloezie. Bron: Decorfacil

Semi-transparant rolgordijn op maat

Natuurlijk, het welbekende rolgordijn. Hoe kan het ook anders. Maar dan wel specifiek een semi-transparant rolgordijn. Een verduisterend duorolgordijn zorgt er voor dat er helemaal geen zonlicht meer binnenkomt. Dat is natuurlijk niet wat we willen. We willen zonlicht van buiten naar binnen halen, maar wel op een manier dat het gefilterd licht is. Een semi-transparant rolgordijn laat, net als bij een semi-transparant roljaloezie, wel licht door, maar filtert het zonlicht.

Ook de privacy wordt beschermd, omdat mensen van buitenaf niet naar binnen kunnen kijken als het rolgordijn naar beneden hangt/gesloten is.

Zonlicht filteren met rolgordijn

Een semi-transparant rolgordijn in de woonkamer om het zonlicht te filteren. Bron: Inrichting-Huis

Kleurstalen aanvragen

Al bezig met de voorbereidingen voor de aankomende periode wat betreft de raamdecoratie? Het kiezen van de kleur is een van de belangrijkste factoren waarmee je rekening moet houden. De kleur op je beeldscherm kan afwijken van het origineel. Daarom biedt Jaloezieenverkoop.nl jou de mogelijkheid om gratis en geheel vrijblijvend 5 kleurstalen aan te vragen.