Zo reinig jij je raamdecoratie op maat

15 augustus 2017

Schoonmaken behoort niet tot een van onze meest geliefde bezigheden. Maar wanneer je huis weer fris en schoon is, is het toch weer erg fijn. Wij krijgen vaak de vraag hoe je het best je raamdecoratie kan schoonmaken, want ook je raamdecoratie kan wel eens vies worden. Je moet goed opletten, want het reinigen van raamdecoratie vraagt om wat extra aandacht. 

Allereerst: Neem altijd even contact op met onze klantenservice, want wij willen je graag helpen. Niet elke stof is geschikt voor de opties die we je hieronder laten zien. De kans bestaat dat de garantie vervalt wanneer je je raamdecoratie op de verkeerde manier schoonmaakt. Wij willen je graag persoonlijk advies geven betreft je raamdecoratie op maat.

(Duo)rolgordijn schoonmaken

Mochten er een aantal vlekken op het doek zitten, dan ga je zo te werk: Gebruik een niet pluizende doek (zonder schoonmaakmiddelen!) en probeer hiermee het doek schoon te maken. Pas wel op bij een rolgordijn, want vooral een geheel transparant en semi-transparante stof zijn vrij kwetsbaar. Dit geldt bij een duorolgordijn voor beide stoffen, omdat het door de afwisselende open en gesloten banen extra kwetsbaar is.

Wat moet je juist NIET doen? Te hard boenen, want zo beschadig je de stof. Wij raden je daarbij ook af om met veel water te werk te gaan, dus laat het doek niet baden in een bad vol water.

Reinig je jaloezieën

Jaloezieën vangen ongemerkt veel stof op. Hoe reinig je dit dan op een efficiënte manier? Ook hier hebben we natuurlijk een aantal tips voor. Zo bestaan er echte ‘borstels’ om jaloezieën mee schoon te maken. Heb je die niet in huis? Geen probleem! Want met wat keukengerei en een aantal stofdoeken behaal je vrijwel hetzelfde effect. Bind aan beide uiteinden van een keukentang een stofdoek en haal deze vervolgens over de jaloezie. Natuurlijk is dit nog steeds een tijdrovend klusje, maar het is al makkelijker als alleen het reinigen met een doek.

Heb je ook deze spullen niet in huis? Dan kan je natuurlijk altijd een schone sok gebruiken. Stop je hand erin en ga hiermee langs de jaloezieën. Dit geld zowel voor houten jaloezieën, aluminium jaloezieën en PVC Lamellen.

Reinig je raamdecoratie schoonmaken Jaloezieenverkoop.nl

Een manier waarop je jaloezieën kan reinigen. Bron: One Crazy House

En stoffen lamellen dan?

Voordat we je uitleggen hoe je je stoffen lamellen schoon kan maken, willen we je wel vertellen dat je te allen tijden eerst contact op moet nemen met onze klantenservice om te vragen wat de beste manier is om je stoffen lamellen schoon te maken. Sommige stoffen zijn kwetsbaarder dan de andere stoffen. Zo zijn er bepaalde lamellen die volledig bestaan uit polyester, maar ook bepaalde lamellen die deels bestaan uit linnen. Voor elke lamel is er wel een oplossing, maar vraag het altijd eerst even aan een van onze medewerkers.

Door naar de oplossing. Wassen in de wasmachine! Oké, dat klinkt misschien wat enthousiast. Maar het kan! Haal de lamellen los en rol deze op en doe er vervolgens een elastiek omheen. Doe er wel een kussensloop omheen voordat je ze in de wasmachine stopt. Was ze op een wolwasprogramma met een niet syntetisch wasmiddel.