Woontrends van 2016

28 december 2015

Het jaar is alweer bijna voorbij. Genietend van alle mooie herinneringen blikken we terug op 2015. Het was een heerlijk jaar, vol met nieuwe woontrends, kleurtrends en ga zo maar door. Het is juist nu het perfecte moment om alvast te kijken naar de woontrends van 2016. 

Scandinavisch interieur

Waarschijnlijk heb je al kennis gemaakt met deze woontrend. Design uit het noorden is helemaal hip en wij zijn er gek op! Bij deze woontrend wordt de basis gelegd op wit en natuurlijke materialen zoals hout. Hiermee creëer je een rustgevend en sfeervol interieur. Ook grafische prints mogen we niet vergeten bij deze woontrend. In het scandinavisch interieur zie je niet veel accessoires, het is vrij minimalistisch.

Scandinavische keuken

Keuken met witte en houten details. Bron: Designmag

Items voor in het scandinavisch interieur:

De items die in dit interieur passen zijn peertjes/hanglampen, kuipstoelen en een mooie houten tafel. Vooral hout en wit combineren mooi met elkaar, maar een pasteltint doet het ook altijd goed!

Een industriële look

Ook deze woontrend is al enige tijd bekend. Het gebruik van metaal, leer, hout en toffe grijstinten zorgt voor een stoer interieur. Ook hier passen grafische prints goed bij, bijvoorbeeld op een kussenhoes of in een fotolijstje. Wat karakteristiek is bij het industriële interieur zijn de stoere lampen. Hierbij moet je denken aan zowel de grove fabriekslampen als de peertjes/hanglampen voor een robuust effect.

Industrieel interieur keuken

Een industriële look in de keuken. Bron: Interior Junkie

Items voor in het industrieel interieur:

De items die in dit interieur passen zijn grote, stoere fabriekslampen, tafels met onderstellen van staal en krukken. In het kleurenpalet van dit interieur zien we vooral veel wit, zwart, grijs en legergroen. Dit combinerend met de stoere materialen, zoals pallets, zorgt voor het perfecte plaatje.

Botanisch wonen

De derde en laatste woontrend is wat minder bekend, maar zeker niet minder leuk! In de botanische tuin vinden we veel kleuren, fijne zithoekjes, opvallende vormen. Om deze sfeer in huis te halen kan je kiezen voor vrolijk behang, houten of stoffen meubels, leuke groene accessoires en natuurlijk een hoop planten.Waar het bij de andere woontrends allemaal wat minimalistisch is, mag je hier lekker losgaan met meubels en accessoires.

Botanisch wonen

Een botanisch interieur. Bron: Flinders

Items voor in het botanische interieur:

Planten! Heel veel planten! Je haalt de natuur namelijk van buiten naar binnen. Verder zijn rieten stoelen erg mooi en kan je losgaan met pallets. Vrijwel alles wat gemaakt is van natuurlijke materialen past in deze interieurstijl thuis. In het kleurenpalet van deze woontrend vind je, zoals je misschien al wel verwacht, veel groen, wit, blauw en hout. Leuk om accessoires in die kleuren toe te voegen!