Wooninspiratie: 8 x geel in je interieur

15 januari 2016

Okergeel is dé kleur van 2016, althans dat is wat wordt beweert. Die kleur staat haaks op het tijdloze en veilige wit. Geel schrikt misschien behoorlijk snel af. Maar dat is nergens voor nodig! Geel is juist erg leuk en je kunt het op  verschillende manieren combineren in je interieur. Weten hoe? Lees dan snel verder!

Geel combineren met wit of grijs

We vallen maar gelijk met de deur in huis: een gele muur is best tricky, dat klopt. Maar het kan ook heel erg leuk uitpakken! Het is totaal anders dan wat iedereen heeft en zorgt er dus voor dat jouw interieur uniek is. Key is wel dat je de rest van je interieur heel rustig houdt, want anders wordt het een te grote mengelmoes aan kleuren.

Een gele muur in het interieur

Geel en wit gecombineerd. Bron: Eénig wonen

Door geel in je interieur te combineren met grijs, wit en soms houten of zilverkleurige accessoires, houd je een mooie, rustige balans. Het maakt het een rustig, fris en modern geheel!

Gele accessoires JVK

Gele accessoires in een grijs met wit interieur. Bron: Stijlvol Styling

Gewaagd: geel en blauw

Deze optie is iets gewaagder, maar wel heel vrolijk, krachtig en interessant. Je brengt met deze kleurencombinaties net iets meer power in je woning. Bovendien is naast (oker)geel ook blauw weer helemaal hip. Van Delfts blauw tot kobaltblauw en van babyblauw tot donkerblauw – je zal het dit jaar in vele interieurbladen terugzien.

Blauw en geel JVK

Geel en blauw in het interieur. Bron: Femkeido

Gele meubels

Voor de durfal: gele meubels! Het is een grotere investering dan wat accessoires, maar dan heb je ook wat. Het kan dé eyecatcher van je interieur worden.

Gele meubels JVK

Gele meubels in het interieur. Bron: Pinterest

Gele jaloezieën

Raamdecoratie geeft karakter aan je interieur. Vaak kiezen we voor wit, grijs of beige. Maar een kleurtje, daar denken we niet meteen over na. Toch kunnen ook gekleurde jaloezieën erg leuk zijn! Met gratis kleurstalen kun je bovendien kijken of het in je interieur past.

Gele jaloezieën JVK

Gele aluminium jaloezieën. Bron: Geel is de mooiste kleur

Bruin met geel

Dan nog een kleurcombinatie: bruin met geel. Dan niet het bekende geel dat we associëren met de zon, maar okergeel! Dit is vooral mooi in een klassiek interieur. Houten items, bruintinten en okergeel gaan goed met elkaar samen.

Bruin en geel JVK

Bruin en okergeel. Bron: Makeover

Gele accessoires

Gele accessoires zijn de goedkoopste manier om de kleur aan je interieur toe te voegen. Een leuk kussen of een deken? Voor een klein prijsje kun je meestal heel leuke dingen vinden. Ben je je huidige accessoires het zat? Dan ruil je ze makkelijk weer om voor iets nieuws.

Accessoires geel JVK

Gele accessoires in het interieur. Bron: Maison Belle

Scandinavisch meets industrieel

In ons laatste inspiratiekiekje zie je een mix van Scandinavisch en industrieel. De kuipstoel en de lichte items behoren tot de Scandinavische stijl, de muur en de salontafel passen meer bij de industriële look. Ook het contrast tussen de designstoel en de klassieke lamp op het tafeltje is interessant.

Om deze stijlen te goed te combineren zonder dat het er heel gek uitziet, heb je kleur nodig. En laat geel nou net de perfecte kleur zijn om dat te doen! Niet te fel, ook niet te zacht. Precies goed.

Geel en hout JVK

Geel bij verschillende stijlen. Bron: J’life

Wat vind jij van deze opvallende kleur in het interieur? Deel het met ons en andere fans op Facebook.