De warmte in huis halen!

13 oktober 2016

Het is weer herfst! De herfst brengt een aantal veranderingen met zich mee. Het wordt eerder donker en hierdoor lijken de dagen steeds korter te duren. Daarbij wordt het buiten ook steeds kouder, wat je ook binnenshuis gaat merken! Je wil het liefst de warmte van de zomer terug! Maar hoe breng je de warmte weer terug in je interieur? Wij geven je een aantal leuke tips waarmee jij je interieur herfst-proof kan maken! 

Warmte creëren met decoratie

Je hele interieur op de schop? Nee, je interieur herfst-proof maken betekent niet gelijk dat je je huidige meubels niet meer kan gebruiken. Het seizoen duurt namelijk ook maar drie maanden! Toch wil je de warmte van de herfst wel in je interieur verwerken. Een leuke manier om meer warmte in je interieur toe te voegen, zijn accessoires! Accessoires in warme, natuurlijke kleuren zorgen namelijk voor een knus en warm effect. Daarnaast zijn natuurlijke materialen zoals hout, maar ook planten erg leuk om je ruimte klaar te maken voor de herfst.

Neem eens een bezoekje aan een woonboulevard. Daar scoor je hele leuke accessoires in warme tinten die je op een eenvoudige manier toe kan passen aan jouw interieur! Het staat heel leuk op een rond blad op je salontafel of dressoir. Je maakt het af met kaarsjes in herfstkleuren als rood, okergeel en oranje! En misschien een geurkaars in een lekkere herfstgeur?!

Liever niet naar buiten? Neem dan eens een kijkje op onze Pinterest-borden! Daar vind je een hoop inspiratie voor kleurtrends, accessoires en leuke DIY’s!

Warmte herfst Jaloezieenverkoop.nl

Decoratie in herfsttinten. Bron: Interior Insider

Warmte toevoegen: letterlijk én figuurlijk!

Niet alleen decoratie doet het erg goed in de herfstmaanden. Ook kussens en dekens doen het goed. Pas dan haal je letterlijk én figuurlijk warmte in huis! Na een lange dag werken is niets lekkerder dan je avond doorbrengen op de bank, onder een warme deken en natuurlijk een grote kop thee of warme chocolademelk.

Wat je nu veel ziet, zijn ‘zelfgemaakte’, gehaakte en gebreide kleden en bijpassende kussens. Het staat erg knus en straalt veel warmte uit. Een andere optie die erg populair is, zijn de dekens van nepbont. Door het materiaal voelt het heerlijk zacht aan en de kleur past perfect bij houten accessoires die we veel zien tijdens de herfst.

Warmte herfst creëren Jaloezieenverkoop.nl

Knusse dekens en kussens. Bron: Eenig Wonen

Raamdecoratie en haar isolerende functie

De kou houden we het liefst buiten en we maken het binnen aangenaam warm. Je kan een warme, knusse sfeer creëren met accessoires. De verwarming wordt aangezet, waardoor het binnen écht lekker warm is. Wat veel mensen echter niet weten, is dat een groot deel van de warmte via de ramen het huis verlaat. Raamdecoratie speelt dus niet alleen een rol bij het behoud van je privacy, maar ook het behoud van de warmte in huis!

Houten jaloezieën op maat hebben een isolerende functie en passen, om binnen het thema te blijven, ook erg goed bij de herfst! De warmte die normaliter verdwijnt via de ramen, wordt bij houten jaloezieën tegengehouden en behoudt je de warmte in huis.

Houten jaloezieën op maat Jaloezieenverkoop.nl

Houten jaloezieën voor een warme sfeer in huis. Bron: Fan Tv

Kleurtrends voor de herfst

De kleuren die erg populair zijn deze herfst, zijn groentinten, oudroze kleuren en aardetinten! Deze kleuren zien er op het eerste oog wat gewaagd uit, maar met de juiste styling vorm je al snel een mooie eenheid in jouw interieur én maak jij je interieur herfst-proof. We zien niet alleen een verandering in kleuren voor op de muur, ook accessoires veranderen met het seizoen mee! Zo was koper vorig jaar erg populair, maar moet nu plaats maken voor koper! Koperen accessoires komen in vrijwel elk interieur goed uit!

Kleurtrends Jaloezieenverkoop.nl

Kleurtrends voor deze herfst. Bron 1: Pinterest Bron 2: Shoeby