Trend: Stolp toepassen in je interieur

15 februari 2017

We kunnen niet genoeg krijgen van accessoires. Het is ook niet gek, want het is dé manier om een (budgetproof) twist aan je interieur te geven en je interieur op te fleuren. Je kan jouw interieur aanpassen aan ieder seizoen, zonder een vermogen kwijt te zijn. Iets wat de laatste tijd erg populair is, is de stolp. Onder een stolp kan jij namelijk je mooiste accessoires, planten en foto’s tentoonstellen. 

‘Stolp toepassen’ voor beginners

Een stolp toepassen in je interieur is echt niet moeilijk. Een variant die nu heel populair is, is een peertje in je stolp. Deze kan je kant en klaar kopen, maar deze kan je natuurlijk ook makkelijk zelf maken. Het is leuk als sfeerverlichting in de woonkamer, maar is ook erg leuk als nachtlampje. Dan moet je natuurlijk wel even kijken naar het Wattage van de lamp, want elke ruimte vraagt om een andere lichtsterkte.

Stolp in je interieur

Stolpen voor beginners. Bron 1: Show Home Bron 2: Interior Junkie

Groene vingers uit de mouwen steken

Heb je een interieur vol groen? Planten en bloemen onder een stolp zijn hip! Vooral cactussen zijn erg populair, al helemaal omdat deze weinig water nodig hebben. Het is aan te raden om na een tijdje de cactus wat ‘frisse lucht’ te geven. Maar daarna mag hij weer mooi tentoon gesteld worden. Want dat ziet er toch veel leuker uit?! Met verschillende maten van deze glazen stolp kan je variëren met grote, kleine, brede en smalle planten. Extra contrast en speels. Een win-winsituatie, dus!

Stolp in je interieur

Groene vingers uit de mouwen steken. Bron 1: Interieur Inspiratie Bron: Libelle

Winter Wonderland, ook binnen!

Ben jij een echte winter-fan? Dan is deze optie vast en zeker geschikt voor jou. Planten en lampen zijn voor elk seizoen goed geschikt. Maar er zijn natuurlijk altijd seizoensgebonden materialen en accessoires die ook perfect geschikt zijn voor een ‘tentoonstelling’. Zo zijn kaarsen leuk om neer te zetten. Vooral als je werkt met verschillende hoogtes (of kleuren). Zo creëer je een speels effect, wat deze koude en donkere dagen net iets leuker maken. Als je ze ook daadwerkelijk wil aansteken, kan je kiezen voor kaarsen op batterij.

Daarnaast kan je ook kiezen voor elementen die je buiten vindt. Bladeren onder een stolp zijn misschien niet zo’n goed idee, maar dennenappels daarentegen wel. En geen zorgen, je kan deze ook in een woonwinkel scoren. Dus mocht jij ze niet vinden? Dan is er altijd een ‘Plan B’.

Stolp in je interieur

Winter Wonderland! Bron 1: Westwing Bron 2: Pinterest

Voor de minimalisten onder ons

Je accessoires hoeven niet altijd opzichtig of heel aanwezig te zijn. De quote ‘Less is more’ bestaat niet voor niets. Geen fan van grote cactussen, kaarsen of andere opzichtige items? Een klein beeldje met een leuke herinnering kan net zo leuk zijn. Zo krijgen niet alleen grote, maar ook kleine accessoires de aandacht die ze in jouw interieur verdienen. Wat dacht je van een mooie parfumfles onder een stolp? Of een beeldje van een stad of land waar je ooit bent geweest. Leuk om op zo’n kleine wijze herinnert te worden aan een herinnering.

Stolp in je interieur

Minimalisme toepassen. Bron: Beautylab