Trend: De marmerlook!

07 april 2016

Marmer wordt steeds maar populairder en wij snappen waarom. Het is erg mooi en voegt net wat extra’s toe aan je interieur. Echt marmer is erg prijzig, maar gelukkig wordt de markt overspoeld met items met een marmerlook. Het ziet er nog steeds leuk uit, en het is ook nog eens beter voor je portemonnee. Vandaag laten we je wat inspiratiefoto’s zien, zodat jij marmer aanwezig of minimalistisch kunt verwerken in je interieur! 

Minimalistisch met marmer..

Veel mensen hebben witte (of in ieder geval licht gekleurde) muren. We proberen met accessoires wat sfeer in huis te brengen, maar kleurrijke accessoires zijn vaak wat lastig te combineren. Hierdoor wordt het al snel chaotisch. Dit kun je omzeilen door marmer of een marmer-look te gebruiken, want dat past overal bij! En wij laten het je zien!

Marmer

Minimalistisch. Bron: Famme

Items met marmerprint gaan allereerst heel goed samen met zwart, grijs en groen. Omdat deze kleuren allemaal neutraal zijn, oogt het heel rustig. Toch voegt het wat extra’s, enige luxe toe aan je interieur.

Marmer

Klok met print. Bron: ShowHome

Bij het woordje ‘marmer’ denken we al snel aan de witte variant. Maar daar blijft het niet bij. Ook een zwarte variant kan heel mooi zijn! Het is wat stoerder, wat gewaagder, maar is nog steeds erg mooi! Zwart marmer is wel iets moeilijker te combineren. Ons advies is om deze variant vooral met wit te combineren.

Marmer

Een marmeren bijzettafel. Bron: Shop In Stijl

Salontafels met marmerprint! Echt grote salontafels hebben we in 2015 achter gelaten en we stappen allemaal over naar kleine, maar meerdere tafeltjes. Dit geeft van zichzelf al een speels effect. De variant met marmer in combinatie met hout is op het moment erg populair.

Uitpakken met marmerprint

Minimalistisch gebruik van deze trend is leuk, maar de echte durfal onder ons wil wel wat meer. Dat snappen wij maar al te goed, en daarom hebben wij ook voor jou wat inspiratie opgedaan.

Marmer

Marmer in de keuken. Bron: The Stylebox

Bam! Dit is wat wij bedoelen met ‘uitpakken met marmer’. Een echte eyecatcher doet wonderen voor je interieur. En vooral met zo’n item als deze! De keuken werd vroeger alleen gezien als plek om te koken, maar is nu ook een plek in huis geworden waar je lekker kan kletsen. We brengen een hoop tijd door in de keuken, dus waarom maak je er niet een leuke plek van?!

Marmer

Tegels met print. Bron: We Love Homes

Van meubels gaan we door naar tegels. In de badkamer zijn tegels met marmerprint al erg populair, maar het kan ook prima in andere kamers in het huis. In de keuken, bijvoorbeeld. Het geeft een erg luxe uitstraling aan het interieur en ziet er ook nog eens prachtig uit.

Marmer

Lambrisering met behang. Bron: Residence

Als laatste optie is er nog behang! Omdat marmer erg druk kan ogen als je daarmee heel de wand beplakt, is lambrisering een prima uitkomst. Kies wel voor een rustige kleur die er goed bijpast. Pasteltinten kunnen bijvoorbeeld heel goed bij marmer.

Het geheel afmaken

Om het geheel af te maken, is raamdecoratie nodig. En aangezien pasteltinten heel goed passen bij marmer, is dat ook een perfecte optie als je kijkt naar raamdecoratie. Op zoek naar een rolgordijn in een pasteltint? Of naar mooie aluminium jaloezieën op maat, die overigens ook heel mooi en strak ogen bij deze trend? Wij bieden jou de mogelijkheid om gratis en geheel vrijblijvend 5 kleurstalen aan te vragen. Zo kan je kijken of het is wat je zoekt, of nog even verder moet kijken.