Tips voor het inrichten van de babykamer!

23 september 2015

Niks is leuker dan het inrichten van je interieur. Zeker niet als het gaat om de inrichting van de babykamer! Het nieuwe gezinslid verdient een eigen kamertje om heerlijk in te slapen en (later) te spelen. Vandaag delen wij jullie een aantal tips voor het inrichten van een babykamer!

Voldoende opbergruimte is belangrijk

Bij het hebben van een kindje en het verzorgen ervan komt veel kijken. Veel kleding, luiers, de altijd heerlijk ruikende Zwitsal. Maar waar moet je het allemaal laten? Kies voor een praktische (commode)kast want genoeg opbergruimte is van belang. Ook planken of vakken aan de muur zijn handig en efficiënt om spullen op te bergen. Houdt dit wel rustig, want het is in het directe zichtveld.

Kleurgebruik in de babykamer

Het kiezen van de juiste kleuren voor op de muren is van belang! De kleur die je kiest zal enige jaren zo blijven en moet dus geschikt zijn voor jouw kind. Kies niet voor knallende kleuren, maar juist voor rustige kleuren. De babykamer is immers een plek om te rusten. Wat dacht u van de mooie zachte poederkleuren of pasteltinten?

Babykamer grijze muur

Tot rust komen

Slaap is in de beginfase natuurlijk erg belangrijk. Naast rustgevende kleuren op de muur, meubels en accessoires is raambekleding ook erg belangrijk! Kies voor een vorm van raambekleding die geheel verduisterend is. Een veilige vorm van raambekleding is een verduisterend rolgordijn. Toch iets anders? Een verduisterend duorolgordijn is ook erg mooi!

Wanneer de open banen tegenover elkaar komen te hangen, komt er genoeg licht binnen en creëer je een mooie sfeer. Wanneer de gesloten baan voor de open hangt, komt er geen licht meer binnen en is de kamer verduisterd. Indien u een verduisterend rolgordijn toch iets te donker vindt kunt u ook kiezen voor houten jaloezieen op maat, waarmee u volledig zelf de lichtinval bepaald.

Houten jaloezieen

Decoratie

Dit blijft toch wel een van de leukste dingen, de decoratie van de kinderkamer. Toffe printjes tot grote knuffels en zelfs hele muurschilderingen. Echter is de babykamer meestal een van de kleinste ruimtes in huis. Niet iedereen heeft genoeg plek om los te barsten met decoratieve meubels. Kies dan voor iets op de muur! Houten plankjes geven een leuke sfeer en kost je vrijwel geen ruimte.