Spelen met lichtinval met duorolgordijn op maat

09 juni 2016

Natuurlijk licht in het interieur zorgt voor sfeer en rust, dus de lichtinval is belangrijk. Vooral met de lange avonden die de zomer met zich meebrengt, is het heerlijk om zo lang mogelijk van het licht van buiten te genieten. Echter, je wil niet dat iedereen naar binnen gluurt. Hoe zorg je er dan toch voor dat je kunt genieten van het natuurlijke licht? Wij leggen je uit welke vorm van raamdecoratie op maat perfect geschikt is voor deze situatie!  

Duorolgordijn op maat

Het duorolgordijn, ofwel roljaloezie, is de laatste tijd ontzettend populair geworden. Waarom? Door de mooie lichtinval die gecreëerd wordt! Deze vorm van raamdecoratie bestaat namelijk uit twee achter elkaar hangende lagen stof. De stof bestaat uit afwisselend transparante (open) en gesloten banen. Wanneer je de open banen tegenover elkaar zet, komt het natuurlijke licht van buiten naar binnen.

Is het heel zonnig buiten en wil je de warmte liever buiten houden? Of gewoon wat extra privacy? Dan kun je de gesloten banen tegenover de transparante banen laten hangen. De gesloten baan zal in lengte altijd hoger zijn als de transparante baan. Door het verschil in hoogte is de kans op lichtkieren zo klein mogelijk.

Zo is het duorolgordijn ‘gesloten’ en komt er vrijwel geen licht binnen. Het hangt wel af van de stof die je kiest. Bij een semi-transparant duorolgordijn komt er gefilterd licht doorheen, bij een verduisterend duorolgordijn komt er geen licht meer doorheen. De tweede optie is dus perfect voor in de slaapkamer!

Collectie duorolgordijnstoffen

In onze collectie vind je een hoop verschillende stoffen. Wat de stoffen zo verschillend maakt, zijn de hoogtes van de banen en de motieven van de stoffen! Momenteel bestaat onze collectie duorolgordijnstoffen uit maar liefst 81 kleuren. Voor ieder interieur zit er wel iets tussen!

Duorolgordijn op maat

Duorolgordijn op maat. Bron: Bonvloer

Kleurstalen aanvragen

Raamdecoratie op maat kan men als een grote uitgave ervaren. Omdat je er zo lang mogelijk van wil genieten, wil je volledig achter je keuze kunnen staan. Om jou daarbij te helpen, bieden wij je de mogelijkheid om gratis en geheel vrijblijvend 5 kleurstalen aan te vragen. Deze heb je binnen 1 à 2 werkdagen in huis, waarna jij kan kijken of de kleur goed past in jouw interieur.

Heb je advies nodig? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen Heb jij je kleuradvies nodig over welke kleuren bij elkaar passen? Door jouw wensen te delen, kunnen wij een mooie kleurenset voor je samenstellen die zo goed mogelijk aansluit op jouw wensen.

Duorolgordijn op maat

Duorolgordijnen op maat in de keuken. Bron: Woonshop Ede