Scandinavisch interieur: zo pak je het aan!

02 januari 2019

Ben jij gecharmeerd van de Scandinavische woonstijl? Je bent niet de enige! De laatste jaren kiezen steeds meer mensen voor deze woonstijl waarin minimalisme en warmte naadloos op elkaar aansluiten. Wij willen je graag verder helpen om jouw interieur om te toveren in deze unieke woonstijl.

Minimalisme als basis

In Scandinavië komt er overdags maar weinig licht binnen. Zware, massieve meubelen zouden het natuurlijke licht dat binnenkomt direct blokkeren. Logisch ook dat een Scandinavisch interieur gekenmerkt wordt door een erg minimalistische basis. Hierbij kun je denken aan strakke lijnen, dunne stoel- en tafelpoten, “doorkijkmeubelen”, etc. Bovendien kun je ook meer ruimte tussen de meubelen creëren om je interieur nog luchtiger te houden. Door je interieur vanuit een minimalistische basis op te bouwen, is er uiteraard meer ruimte om je interieur warm en huiselijk aan te kleden.

Scandinavisch interieur: zo pak je het aan! | Jaloezieenverkoop.nl

Warmte toevoegen aan het Scandinavische interieur

De warme en huiselijke uitstraling creëer je natuurlijk niet zomaar.. Do it the Scandinavian way! Scandinaviërs zijn dol op de natuur. In huis maken ze daarom gretig gebruik van natuurlijke materialen, zoals hout. Je zult zien dat in een Scandinavisch interieur het hout altijd zijn lichte kleur behoudt door gebruik te maken van een natuurlijke beits. Donker hout zal het interieur al snel weer te donkerder laten ogen. Ook in de vloeren wordt vaak gebruik gemaakt van lichte houten planken. Hout biedt, ondanks de lichte kleuren, wel warmte en sfeer in het interieur. Maak het af met mooie vloerkleden, kussens en andere minimalistische accessoires.

Kleurgebruik

Het is wel duidelijk dat “licht” in een Scandinavisch interieur dé prioriteit is. De basiskleur is daarom voornamelijk wit, aangevuld met pasteltinten en zwarte en houten details. De pasteltinten verwijzen vaak naar de natuur. Lichtblauw en -groen zijn hierbij erg populair, maar lila en lichtroze komen ook vaak terug. Ook deze kleuren blijven dus dichtbij de natuur.

Scandinavisch interieur: zo pak je het aan! | Jaloezieenverkoop.nl

Extra tips

Maak je Scandinavische interieur compleet met deze handige tips!

  • Wil je graag een tapijt toevoegen aan je Scandinavische interieur? Kies dan voor een klein tapijt bij de bank of bijzettafel in een basiskleur of met subtiele print. Je wil de ruimte zo clean, rustig mogelijk houden.
  • Raamdecoratie kan ervoor zorgen dat er minder lichtinval je interieur bereikt. Wij raden je aan om te kiezen voor een lichte kleur raamdecoratie. Met onze duo rolgordijnen en houten jaloezieën kan je eenvoudig zelf de lichtinval bepalen. Lichtinval blijft een van de belangrijkste factoren binnen het Scandinavische interieur!
  • Een Scandinavische woonkamer oogt nooit rommelig. Zorg er daarom voor dat de accessoires die je kiest net als de meubels veel tussenruimte hebben en niet te veel poespas bevatten. En zorg er natuurlijk ook voor dat er zo min mogelijk losse voorwerpen te zien zijn.