Raamdecoratie voor een optimale nachtrust

29 maart 2016

Met zo’n druk leven, gevuld met werk en sociale contacten, zijn we aan het eind van de dag wel toe aan rust. Een heerlijke nachtrust is wel aan te raden, aangezien we fris aan onze nieuwe dag moeten beginnen. Omdat de klok weer een uur vooruit gaat, wordt het ’s ochtends ook steeds lichter. En wat is nou vervelender dan vroeg wakker worden door licht van buiten? Wij laten je zien welke vormen van raamdecoratie wel en juist niet geschikt zijn voor in de slaapkamer.

1. Duorolgordijnen op maat

Een van de populairste vormen van raamdecoratie van dit moment! Het geeft een frisse look en filtert het zonlicht op een fijne manier. In ons assortiment vind je zowel semi-transparante duorolgordijnen als verduisterende duorolgordijnen.

Geschikt voor in de slaapkamer?

Een verduisterend duorolgordijn is goed geschikt voor plaatsing in de slaapkamer. Een duorolgordijn bestaat uit twee lagen stof, afwisselend open en gesloten banen. Deze banen hangen achter elkaar. Zet je de open banen tegenover elkaar, dan komt het zonlicht naar binnen. Zet je de gesloten baan tegenover de open baan, dan komt er geen zonlicht meer doorheen. Omdat de gesloten baan circa 7,5cm hoog zijn en de open baan circa 5cm, zal deze altijd wat overlappen. De stof is volledig verduisterend, wat niet zo is bij een semi-transparant.

Optimale nachtrust Raamdecoratie

Duorolgordijn op maat in de slaapkamer. Bron: Jaloezieenverkoop.nl

2. Jaloezieën op maat

Ook dit zijn populaire producten. Het is vooral in een industrieel interieur een perfecte toevoeging. In ons assortiment vind je:

Aluminium jaloezieën:

Houten jaloezieën:

Geschikt voor in de slaapkamer?

Dit is natuurlijk de belangrijke vraag. Is het geschikt voor in de slaapkamer? Alleen jaloezieën zijn niet volledig verduisterend. Dit komt omdat ze niet volledig verduisteren. Wij raden het dan ook niet snel aan bij plaatsing in de slaapkamer. Echter, met (over)gordijnen zijn jaloezieën op maat in de slaapkamer prima geschikt!

Optimale nachtrust Raamdecoratie

Jaloezieën in de slaapkamer met overgordijnen voor extra verduistering. Bron: Slaapkamer-Ideeën

3. Rolgordijnen op maat

De ‘veiligste’ keuze. Veel mensen hebben een rolgordijn op maat in hun slaapkamer hangen. Logisch ook, want je weet vrijwel altijd dat het goed is zo. In ons assortiment vind je transparante, semi-transparante, Dessin & Prints, badkamerstof én verduisterende rolgordijnen! Genoeg keuze dus. Maar is ook alles geschikt voor in de slaapkamer?

Geschikt voor in de slaapkamer?

Zoveel keuze, maar toch is er maar één echt goede optie. Een verduisterend rolgordijn op maat! Deze stof is volledig verduisterend, dus is goed geschikt voor in de slaapkamer.

Optimale Nachtrust Raamdecoratie

De meest bekende vorm; Verduisterende rolgordijnen. Bron: Maison Belle

Stalen aanvragen

Natuurlijk kies je niet zomaar een vorm van raamdecoratie uit voor in de slaapkamer. Daar moet je rustig over na kunnen denken. Om jou daarbij te helpen, bieden we je de mogelijkheid om gratis en geheel vrijblijvend 5 kleurstalen aan te vragen. Zo kun je thuis kijken of het is wat je zoekt of dat je toch nog even naar iets anders moet kijken. Advies nodig? Dit kan je aangeven in het formulier bij het aanvragen van de kleurstalen!