Raamdecoratie geschikt voor de slaapkamer

07 februari 2017

Het is nu gelukkig nog donker ’s ochtends. Maar het wordt toch steeds weer eerder licht buiten. Om toch zo lang mogelijk uit te kunnen slapen, zonder gestoord te worden door het licht van buitenaf, is raamdecoratie op maat een oplossing. Wij leggen je uit welke vormen van raamdecoratie wel, en juist niet geschikt zijn voor in de slaapkamer! 

Raamdecoratie in de slaapkamer

Optie 1: Rolgordijnen

Om de zonnestralen buiten te houden, is het aan te raden om naar verduisterende raambekleding te kijken. Een semi-transparant rolgordijn op maat is mooi, maar zal niet verduisteren. In combinatie met overgordijnen is een semi-transparant rolgordijn wel geschikt voor plaatsing in de slaapkamer.

Een verduisterend rolgordijn op maat is uitermate geschikt voor in de slaapkamer. Deze stof verduisterd de ruimte goed, waardoor jij kan blijven genieten van een fijne nachtrust zonder gewekt te worden door de vroege ochtendzon. Om de kans op lichtkieren aan de beide zijden zo veel mogelijk te voorkomen, raden wij je altijd aan om voor montage op de dag te kiezen. Daarbij plaats je het rolgordijn op het kozijn, waardoor je kan werken met een overlapping van de stof. Dit houdt in dat je aan beide kanten een aantal centimeter extra stof rekent. Zo wordt het licht van buiten maximaal tegenhouden. Bye, bye sunshine!

Slaapkamer rolgordijn

Verduisterend rolgordijn. Bron 1: Perscentrum Wonen Bron 2: Pinterest

Optie 2: Jaloezieën

Vind jij een klassiek rolgordijn maar niks? Ook voor jou hebben we een passende oplossing! Houten jaloezieën op maat zijn, in tegenstelling tot wat velen denken, erg geschikt voor in de slaapkamer. Wanneer je de jaloezieën volledig gesloten hebt, zal dit hetzelfde effect geven als bij een verduisterend rolgordijn. Daarbij hebben houten jaloezieën een isolerende werking, wat weer fijn is voor de energierekening. Hierbij geld wel: houten jaloezieën houden een groot deel van het licht tegen, maar zullen niet 100% verduisteren.

Passen houten jaloezieën niet in jouw budget? Dan zijn 50mm aluminium jaloezieën een goede optie! Deze lijken erg op houten jaloezieën, vooral in combinatie met mooi, bijpassend ladderband.

Jaloezie op maat slaapkamer raamdecoratie

Jaloezieën in de slaapkamer. Bron 1: Scherff Wonen Bron 2: Bece

Optie 3: Duorolgordijnen

Last, but not least: Duorolgordijnen op maat! Dit is een vorm van raamdecoratie waarbij veel mensen denken dat het niet geschikt is voor in de slaapkamer. Maar niets is minder waar. Met een aantal mooie, verduisterende stoffen in onze collectie kan jij je slaapkamer voldoende verduisteren en kan jij genieten van een optimale nachtrust. Hierbij is de gesloten baan altijd hoger dan de open baan, zodat het duorolgordijn goed verduisterd.

Ook hierbij kan je kiezen voor montage op de dag, waardoor je de kans op lichtkieren zo klein mogelijk maakt. Met 3 tot 5 centimeter overlap aan beide zijden zal jij geen last hebben van de vroege lentezon die er binnenkort weer aankomt!

Duorolgordijn slaapkamer raamdecoratie

Verduisterende duorolgordijnen op maat. Bron 1: Delente Bron 2: Morres

Vergeet je geen kleurstalen aan te vragen?

Met voldoende inspiratie voor raamdecoratie op maat in de slaapkamer moet je alleen nog kijken wat het beste past binnen jouw interieur. Vergeet je niet om gratis en geheel vrijblijvend kleurstalen aan te vragen? Zo kan je kijken wat het beste past binnen jouw slaapkamer. Schroom ook niet om persoonlijk advies te vragen. Door jouw wensen door te geven, kunnen wij een mooie kleurenset voor je samenstellen. En je hebt het binnen 1-2 werkdagen al in huis!