Populair: Een vintage interieur

01 maart 2017

Vintage, het is even wat anders als het populaire Scandinavische interieur. Toch is vintage weer hot and happening. Daarbij is wat wooninspiratie nooit verkeerd. Wij leggen je alles uit over deze opkomende trend en welke vorm van raamdecoratie er het beste bij past. 

Woonstijl: Vintage

1. Kleurenpalet

We beginnen bij de basis, ofwel het kleurenpalet. In tegenstelling tot wat velen denken, begin je met een lichte basiskleur op de muur. Dit kan gebroken wit, lichtgrijs, beige of lichtblauw zijn. Vanuit daar kan je het afmaken met donkere kleuren zoals zwart, grijs, groen en bruin. Materialen die veel gebruikt worden in een vintage interieur zijn stoer en donker hout, staal, aluminium en brons of koper. Deze materialen zorgen voor een stoere, maar wel warme en sfeervolle uitstraling. Iets dat heel belangrijk is bij vintage.

Vintage interieur

Vintage interieur. Bron foto 1: Inrichting-Huis Bron foto 2: VT Wonen

Er wordt veel gewerkt met groen en bruin, wat iets weg heeft van de botanische woonstijl. Toch mag dit niet de overhand krijgen. In tegenstelling tot andere woonstijlen werk je hier vooral met accessoires aan de muur. Het is soms vervelend om in de muur te boren, maar je krijgt er wel een leuk en knus hoekje voor terug! Zo is uitgesproken kunst erg populair, maar foto’s van familie en vrienden doen het ook altijd goed. Daarbij is het erg leuk om met een ‘Sepia’-filter aan de slag te gaan. Daardoor lijkt het alsof de foto’s al jaren oud zijn!

Vintage interieur

Elementen in een vintage interieur. Bron foto 1: Hello-Hello Bron foto 2: Simply Emily

2. Raamdecoratie in een vintage interieur

Raamdecoratie op maat is ‘het puntje op de i’. Zonder raamdecoratie is je interieur simpelweg niet af. Maar welke vorm van raamdecoratie kies je in dit geval? Er wordt veel met hout gewerkt bij deze woonstijl, waarbij houten jaloezieën op maat een geschikte optie zijn. Om een balans tussen hout en andere materialen te creëren, hebben wij een aantal aluminium jaloezieën geselecteerd. Omdat niet ieder interieur hetzelfde is, zelfs binnen een bepaalde woonstijl, hebben we twee verschillende sets samengesteld.

Zo hebben we bij de eerste set gekozen voor warme bruintinten. In onze collectie vind je niet alleen ‘standaard’ kleuren jaloezieën, maar ook lamellen met een print. Zo hebben we een aantal houtprints, maar ook lamellen met gemêleerd effect.

Vintage interieur

Vintage met bruintinten. Bron: My Domaine

Aluminium jaloezieën (van boven naar beneden): A7415, A7305, A2119, A7414, A7306 & A2115

Omdat groen en blauw ook erg populair zijn binnen de vintage woonstijl, hebben we hier wederom een stalenset voor samengesteld. Ook hier hebben we niet alleen de standaard lamellen, maar ook lamellen met grafische print aan toegevoegd. Met bijpassend ladderkoord en een bijpassende bovenbak creëer je een mooi geheel.

Je kan zelf gratis en geheel vrijblijvend kleurstalen aanvragen. Binnen 1-2 werkdagen liggen ze je op deurmat en kan jij kijken of het past binnen jouw interieur. Heb je hulp of advies nodig? Laat ons je wensen weten, dan kunnen wij een stalenset voor je samenstellen! Schroom dus niet om contact op te nemen.

Vintage interieur

Vintage met blauwtinten. Bron: Interior Junkie

Aluminium jaloezieën (van boven naar beneden): A7406, A7408, A5306, A2203 & A2221