Op vakantie in eigen huis | Ibiza style

18 mei 2016

Geniet jij ook zo van het lekkere weertje? Wij namelijk wel! Stiekem verlangen wij al naar de zomervakantie. Op vakantie naar een nog lekkerder zonnetje. Maar voor diegene die niet op vakantie gaan? Maak je je geen zorgen! Met deze inspiratietips waan jij je op vakantie in je eigen huis. Ibiza, om precies te zijn. Vandaag bespreken wij de Ibiza-look!

Kleurrijk interieur!

Een van de vele kenmerken van een interieur, geïnspireerd op de Ibiza-look, is het gebruik van kleur. Kleuren zoals blauw, oranje, rood en groen zien we veel terugkomen. De grote meubels blijven neutraal, maar met accessoires wordt uitgepakt. Kleurrijke kussens of kleden, het mag allemaal zo kleurrijk en zo vrolijk mogelijk!

Ibiza raamdecoratie

Kleurrijke accessoires. Bron: Pinterest

Maar ook neutrale kleuren

Het draait natuurlijk niet alleen om de felle, vrolijke kleurtjes. Er wordt ook veel gebruik gemaakt van (gebroken) wit, beige, lichtgroen etc. Allemaal natuurlijke kleuren dus. Dit zorgt voor rust in het interieur.

Als je onze inspiratieblog over verftrends, zal het je al zijn opgevallen. Een van de verftrends was lambrisering, en die kan je hier ook weer terugzien! Bij lambrisering wordt gewerkt met kleurvlakken. Omdat de Ibiza Style toch wel draait om het gebruik van verschillende kleuren, is deze nieuwe verftrend ook hier perfect! Of wat dacht je van een stoere print op de muur?!

Interieurinspiratie

Neutrale kleuren als basis. Bron: Interieurinspiratie

Luchtigheid

Op Ibiza wordt veel gebruik gemaakt van gordijnen van doorzichtige stoffen, omdat dat sierlijk en luchtig oogt. Niet geheel onbelangrijk is dus de raamdecoratie. Jammer genoeg is het in Nederland een stukje kouder, dus alleen gordijnen zijn geen aanrader. Maar wat dacht je van transparante rolgordijnen? Een transparant rolgordijn op maat zorgt voor een Ibiza-look én is goed geschikt voor het Nederlandse klimaat!

Benieuwd hoe een transparant rolgordijn zal staan in jouw interieur? Vraag kleurstalen aan om te kijken of te kijken of het echt bij jou past! De kleurstalen zijn overigens gratis en geheel vrijblijvend aan te vragen.

Ibiza raamdecoratie

Transparante rolgordijnen op maat. Bron: Van Der Stelt