Op kamers met budget: Zo doe je dat!

28 juli 2017

Het is de tijd waarin (aankomende) studenten op kamers gaan. Lekker praktisch voor wanneer je naar school moet en natuurlijk enorm gezellig. Jammer genoeg hangt er ook een prijskaartje aan het leven op kamers. Met een krap budget lijkt dat soms lastig. Maar maak je geen zorgen, wij helpen je er doorheen! Tijd voor wat tips waarmee jij met weinig geld toch een leuke studentenkamer creëert. 

Tip 1: Vermijd het centrum

Tja, hoe leuk het is om in het centrum te wonen, het is ontzettend duur. De (kale) huur ligt in het hart van de stad al gauw boven de €600, waardoor er misschien nog maar weinig overblijft voor boodschappen, een drankje, leuke kleding en een avondje uit. Zoek daarom naar een studentenkamer of studentenhuis (goedkoper!) aan de rand van de stad. Je studenten-ov is immers gratis, dus die 10 minuutjes die je dan met het openbaar vervoer kwijt bent moet je maar voor lief nemen. Dat scheelt je wel weer een aantal tientjes tot wel €100 per maand!

Tip 2: Kies voor tweedehands

Misschien is dit niet wat je gewend bent, maar tweedehands meubels zijn stukken goedkoper. Neem spullen uit je kamer van thuis mee, zoals je bed en een kast, mits het natuurlijk past. Past het niet? Ga dan eens naar een kringloopwinkel! Zij hebben voor een paar tientjes vast een leuke kast of bureau voor je staan. Schaam je niet om binnen te lopen, want tweedehands is nog steeds erg populair! En wie weet heeft een familielid, kennis of vriend(in) nog iets voor je op zolder staan waar ze jou flink mee kunnen helpen! Misschien heeft het nog een likje verf nodig, maar het is in ieder geval stukken goedkoper dan wanneer je het in de winkel koopt.

Budget student kamer Jaloezieenverkoop.nl

Tweedehands bureau ziet er zo goed als nieuw uit! Bron foto: Libelle

Tip 3: Raamdecoratie voor een goede nachtrust

Hoe vaak we het inmiddels al hebben gezegd: Raamdecoratie op maat heeft een positief effect op de nachtrust. En een paar extra uurtjes slaap is vooral voor studenten nooit verkeerd. Raamdecoratie hoeft overigens helemaal niet duur te zijn. Zo koop je voor iets meer als €50 al een rolgordijn op maat en heb je vanaf €55 al mooie aluminium jaloezieën op maat! Je moet natuurlijk wel de kleur bepalen. Vergeet je daarom niet om gratis en geheel vrijblijvend kleurstalen aan te vragen?

Tip 4: Pin geld voor de hele week

Veel (aankomende) studenten maken samen met de ouders een week- of maandplan. Hierin staat hoeveel je verdiend, hoeveel subsidie je kan ontvangen en wat je per maand kwijt bent. Om impulsieve aankopen te voorkomen en je dus aan je week- of maandplan te houden, is het verstandig om te pinnen voor de hele week. Zo heb je een vast bedrag wat je mag uitgeven aan boodschappen enzovoort. De rest kan je sparen voor kleding of andere dingen.

Budget student kamer Jaloezieenverkoop.nl

Studentenkamer. Bron foto: Gravity Home Blog