Mixen met verschillende woonstijlen

23 januari 2017

Ben jij toe aan een nieuw interieur? Gooi dan niet gelijk alles weg! Door het combineren van verschillende woonstijlen kom je op creatieve opstellingen en zorg je voor vernieuwing in je interieur. Wij laten je een aantal voorbeelden zien en geven je een aantal tips waarbij het combineren van woonstijlen ook voor jou een eitje wordt! 

Een gezellige eettafel

Een variant die we al veel voorbij hebben zien komen, is het gebruik van verschillende soorten stoelen rondom de eettafel. Je kan kiezen voor klassieke varianten samen met stoerdere stijlen en vormen. De foto hieronder laat een mooie eenheid zien. Hierbij hebben ze gekozen voor een tafel met stoere voet dat thuishoort binnen het industriële interieur en een rustig tafelblad die thuishoort bij het Scandinavische interieur. Daar omheen staan verschillende stijlen stoelen, van klassiek tot modern. Door het gebruik van verschillende materialen als hout, staal en kunststof creëer je een leuk, speels effect!

Verschillende woonstijlen

Verschillende soorten stoelen. Bron: MakeOver

Een populaire combinatie: Industrieel & Botanisch

Een populaire combinatie van verschillende woonstijlen zijn de industriële en botanische woontrends. Hierbij gebruik je het stoere staal van een industrieel interieur en het kleurrijke en sfeervolle groen van een botanisch interieur. De kleuren binnen de beiden paletten, zoals groen, bruin, grijs en zwart, zijn goed met elkaar te combineren zonder voor onrust te zorgen. Om extra sfeer aan de ruimte toe te voegen, kun je werken met verschillende (natuurlijke) materialen. Planten en houten items zijn leuke items om contrast toe te voegen.

Verschillende woonstijlen

Verschillende woonstijlen combineren. Bron: VT Wonen

Accessoires om het af te maken

Ook accessoires zijn een goede manier om meerdere woonstijlen met elkaar te combineren. Zo kan je gemakkelijk minimalistische accessoires combineren met robuuste accessoires, zoals op de foto hieronder is gedaan. Voor ‘de show’ zijn alle accessoires bij elkaar gezet. Echter, in een interieur zoals bij jou en mij zijn deze accessoires vaak verdeeld over de ruimte. Kijk eens rond in jouw interieur. Misschien maak jij al ongemerkt gebruik van verschillende woonstijlen?!

Verschillende woonstijlen

Verschillende accessoires met elkaar combineren. Bron: Vaessen Wonen

En niet te vergeten..

..Raamdecoratie! Ook dit blijft een goede optie om met verschillende woonstijlen te werken. Raamdecoratie brengt namelijk balans in een ruimte waarbij veel elementen met elkaar worden gecombineerd. Heb je bijvoorbeeld een interieur met zowel minimalistische als robuuste elementen, dan zorgen strakke, grijze of aluminiumkleurige 25mm aluminium jaloezieën op maat voor eenheid. Kies een kleur die in het kleurenpalet van beide woonstijlen past, om zo een mooie eenheid te creëren. Door het je wat makkelijker te maken, kan je gratis en geheel vrijblijvend kleurstalen aanvragen. Mocht je er zelf niet uitkomen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij stellen aan de hand van jouw wensen een mooie stalenset samen, die jij de volgende werkdag al in huis hebt!

Verschillende woonstijlen

Aluminium jaloezieën in het interieur. Bron: Woonaccessoires