Maak je huiskamer klaar voor de herfst

16 oktober 2017

Er komt langzaam een eind aan de lange zomeravonden in de tuin, de uitjes naar het strand en de lekkere verkoelende drankjes. De huiskamer moet weer omgetoverd worden tot een warme en knusse plek waarin jij je terug kan trekken wanneer de herfst arriveert. Hoe je dat makkelijk kan doen? Lees snel verder.

1. Accessoires

We begrijpen dat je niet elk seizoen van meubels wil veranderen. Het kost je een hoop geld en een hoop gesjouw met meubels. Onnodig! Want je kan al een hele leuke sfeer creëren met accessoires. Denk aan kleedjes, dekens op de bank, kaarsjes en andere dingen die jou aan de herfst doen denken. Het is budgetproof en je kan het elk jaar weer gebruiken (mits je natuurlijk neutrale items koopt die elk jaar weer leuk zijn en bij je interieur passen).

2. Leg een vloerkleed neer

Hoe simpel dit ook lijkt, het kan al zo’n verschil opleveren. Een vloerkleed in de huiskamer zorgt voor extra warmte en het oogt lekker knus. Kies wel voor een kleed dat goed past binnen het kleurenpalet van je interieur. Vooral in de herfst en winter staat rust en eenheid centraal, dus kies voor een kleur of print die goed matcht met je interieur.

Herfst in de huiskamer Jaloezieenverkoop.nl

Vloerkleed in de huiskamer. Bron: Vesta

3. Haal de herfstgeur in huis

Hoe gek dit misschien ook klinkt, ook de geur doet wat voor je interieur. Denk maar eens aan hoe lekker je keuken ruikt wanneer je weer eens een appeltaart hebt gebakken. Lekker! Je kan kiezen voor geurstokjes, maar ook geurkaarsen zorgen voor een heerlijke geur in je interieur. Vooral geuren als kaneel doen het heel goed, omdat dit vaak geassocieerd wordt met warmte en een knus gevoel. Perfect voor de herfst, dus!

4. Haken en breien? Ja!

Haken en breien is weer ontzettend populair. Kleden, een poef, kussenslopen.. Alles kan weer gehaakt worden. En nee, dit is niet alleen weggelegd voor de wat oudere dames. Haken en breien is voor iedereen leuk. Je kan je creativiteit de vrije loop laten gaan. Het kost je misschien een dag of twee werk, maar daarna heb je wel een uniek en gepersonaliseerd item op de bank liggen. Loop eens een woonwinkel binnen. Zeker weten dat daar een hoop toffe gehaakte dekens en kussens liggen. Kan je gelijk wat inspiratie opdoen!

Huiskamer herfst Jaloezieenverkoop.nl

Gehaakte accessoires. Bron foto 1: Pretty In Red Bron foto 2: Jip By Jan