De lentezon filteren met raamdecoratie op maat

04 april 2017

De lentezon, we houden ervan. We krijgen er echte lentekriebels van en het ziet er ook nog eens beter uit als de grauwe lucht van de afgelopen maanden. Het zonnetje zorgt voor een gelukkig en zomers gevoel. Toch is de lentezon niet altijd je beste vriend. Een laaghangende zon kan vaak irritatie oproepen. Wat je daar tegen kan doen? Wij leggen het je uit!

Lentezon filteren met rolgordijnen

Hoe fijn het is om te ontbijten met binnenvallende zonnestralen, weten we allemaal wel. Toch is het niet fijn om met een scherpe zon in je gezicht de ochtendkrant te lezen. Hier helpt raamdecoratie op maat je een handje. Een semi-transparant rolgordijn op maat filtert de lentezon waardoor je kan genieten van de zonnestralen zonder irritatie. Je kan zelf nog naar buiten kijken maar, mensen van buitenaf kunnen niet naar binnen kijken. Hierdoor behoud je voldoende privacy.

Je kan je rolgordijn volledig naar eigen wens samenstellen. Kies een gewenste onderlat, een mooie ketting en om het af te maken kan je ook nog kiezen voor een mooie sierkap. Wij raden je wel altijd aan om kleurstalen aan te vragen, zodat jij volledig zeker bent van je keuze. Wat wij vaak horen, is dat mensen de stalen op het raam plakken om zo te kijken of ze de gewenste lichtinval krijgen.

Rolgordijn Jaloezieenverkoop.nl

Semi-transparante rolgordijnen. Bron: Ardesch Interiors

Een tweede optie: Jaloezieën

Een jaloezie op maat is niet iets waar je gelijk aan denkt wanneer je de lichtinval gefilterd wil hebben. Toch is dit een hele geschikte optie. Waar je een rolgordijn altijd gesloten moet houden om de zon te filteren, kan je de jaloezie verstellen en hoeft deze dus niet altijd volledig dicht te zitten. Je kan hierbij gemakkelijk de lamellen tuimelen, waarbij je zelf de privacy en lichtinval bepaalt.

Dit is niet alleen heel fijn voor in de woonkamer, maar ook op plekken als een kantoor. De reflectie van de lentezon in je beeldscherm kan voor een hoop irritatie zorgen. Met jaloezieën op maat kan je de lamellen zelf tuimelen en daarbij dus de lichtinval bepalen. Een voordeel van jaloezieën is dat je ze ook hier niet volledig hoeft te sluiten, wat wel moet bij een rolgordijn.

Ook hier zijn gratis en geheel vrijblijvend kleurstalen voor aan te vragen. Bij de maten 16mm en 25mm krijg je een ladderkoord in een bijpassende kleur. Bij 50mm kan je de jaloezie personaliseren met een mooie ladderband. Ook hier zijn kleurstalen voor aan te vragen. Wil je ladderband aanvragen? Geef dit dan aan bij de notities. Advies nodig over welke kleur het best past binnen jouw interieur? Geef je wens aan ons door, waardoor wij een mooie kleurenset voor je kunnen samenstellen.

Jaloezieen Jaloezieenverkoop.nl

Jaloezieën om de lentezon te filteren. Bron: Donjon