Dit zijn dé kleurtrends voor deze winter

13 januari 2017

De winter brengt een hoop kou met zich mee. Het lijkt niet altijd zo te zijn, omdat wij nog vaak genoeg verrast worden door een zonnetje.  Een echt winters gevoel zit er voor velen dus nog niet in. Toch is het tijd om de kleurtrends voor deze winter te bespreken! Benieuwd welke kleuren erg populair zijn tijdens dit seizoen? Kijk dan snel verder.

Warmte in huis, zelfs tijdens de winter

Tijdens de winter verlangen we allemaal naar warmte in het interieur. Niet alleen door de verwarming aan te zetten, maar ook met materialen- en kleurgebruik. Na een lange dag werken of een fietstocht door de kou wil je niets liever dan met een kop warme thee en een warme deken op de bank ploffen. Verwarming omhoog, tijd om op te warmen! Maar wist je dat de kleuren in jouw interieur mede helpen bij de warmte in je interieur? Een onderzoek liet zien dat mensen de kou sneller kou ervaren in een ruimte met blauwe muren en dat ze sneller warmte ervaren in een ruimte met gele muren. Zo is een kleur als Denim Drift heel populair, maar de blauwe kleur zorgt voor een ‘koele’ en ‘koude’ uitstraling.

Een kleur die wél een steentje bijdraagt bij de warmte in je interieur, is een warme kleur als wijnrood. Deze kleur is voor velen een gewaagde stap, maar is heel goed te combineren met neutrale kleuren zoals wit, bruin, aluminium, grijs en zwart. Van een rode muur tot een rood kleed en van rode schilderijen tot rode accessoires zoals kussens. Je kan er alle kanten mee op!

Kleuren winter interieur Jaloezieenverkoop.nl

Wijnrood in het interieur. Bron: Stijlvol Styling

Aluminium jaloezieën op maat, van boven naar beneden: A2209, A5317, A2213 & A5318

Wat meer rust in huis

Wij begrijpen het natuurlijk als je wijnrood en wat heftige kleur vind. Houd je toch meer van rust in huis en vind jij de wijnrode kleur iets te veel van het goede? Dan is oudroze een goede optie! Deze kleur straalt een hoop rust uit én past perfect binnen een Scandinavische interieur. Deze kleur straalt minder warmte uit, dus de verwarming mag omhoog. Daarentegen is deze kleur weer een stuk neutraler, waardoor het makkelijker is om te combineren met verschillende kleuren en elementen.

Zo is oudroze goed te combineren met wit, pasteltinten, licht hout en koper of brons. Mocht je dus even uitgekeken zijn op de opstelling of de combinatie van kleuren? Kies dan voor een andere kleur die binnen het kleurenpalet van oudroze past! Zo’n gemakkelijke kleur om te combineren, daarbij kan het niet snel mis gaan!

Kleuren winter interieur

Oudroze in je interieur. Bron: Inrichting-Huis

Aluminium jaloezieën op maat, van boven naar beneden: A1001, A5400, A1004, A2117 & A2217

Voor de echte durfal!

Last but not least.. Aubergine! Een donkere, gewaagde kleur waaraan jij waarschijnlijk nog niet eerder hebt gedacht. Toch wordt deze kleur steeds populairder. Vooral omdat deze kleur zo goed past binnen het kleurenpalet van het industriële interieur. Aubergine is namelijk goed te combineren met stoere materialen als staal en goud, maar ook met kleuren als grijs, wit, zwart en zelfs beige! Maar ook bij een klassiekere woning is deze tint goed geschikt. In een klassieke ruimte oogt de aubergine-kleur juist erg chique.

Heb je een kleine ruimte? Dan is een aubergine-kleur misschien niet de beste keuze. Deze kleur laat de ruimte namelijk kleiner ogen, omdat het een donkere tint is. Wil je deze kleur toch graag in je interieur verwerken? Dan is een kleurvak of lambrisering wat voor jou! Heb je een grote, hoge ruimte? Dan is deze kleur juist heel goed geschikt.

Kleuren winter interieur

Aubergine in het interieur. Bron: Woontrends

Aluminium jaloezieën op maat, van boven naar beneden: A2211, A2104, A5503 & A2209