Verftrends van 2016

11 mei 2016

Wij Nederlanders zijn best veilig wat betreft kleuren of prints in het interieur. Voor de veilige weg kiezen we voor een witte kleur op de muur. ‘Want dat gaat nooit vervelen, toch?’ Wij laten je zien waarom het juist erg leuk is om een leuke kleur op de muur te hebben! 

Kleur op de muur!

We stappen af van het veilige wit en kiezen voor een andere kleur. Anno 2016 zijn er twee kleurgroepen die heel populair zijn. We lopen ze even kort met je door en vertellen je welke kleuren/materialen er goed bijpassen.

Pasteltinten

Vorig jaar werd de scandinavische interieurstijl al geïntroduceerd. In 2016 is deze stijl nog populairder geworden. En dat komt door het gebruik van pasteltinten! Een zachte kleur, zoals poederroze of mintgroen, kan net wat extra’s aan het interieur toevoegen. Lichte tinten op de muur kunnen de ruimte groter laten ogen. Een echte aanrader voor de wat kleinere huizen.

Pasteltinten zijn goed te combineren met hout, wit, blauw, goud en brons.

houten jaloezie met roze pasteltinten muur

Bron: Instagram @wonenaandemadelief

Donkere kleuren

Naast de lichte kleuren zijn ook de donkerdere kleuren steeds populairder geworden. Deze zijn afgeleid uit het kleurenpalet van het industriële interieur. Donkergrijs, donkerblauw en donkergroen zijn de meest gebruikte kleuren. Dit soort kleuren worden vooral veel gebruikt in grote(re) ruimtes, omdat het een wat knusser effect geeft.

De donkere kleuren zijn goed te combineren met staal, beton, (oker)geel, grijs, zwart en wit.

Kleur

Blauw in een industrieel interieur. Bron: Vtwonen

Verftrends

#1 Lambrisering

Eindelijk de juiste kleur gevonden? Je kan de gehele muur een kleurtje geven, maar het kan ook anders! De laatste tijd zien we nieuwe trends wat betreft verven ontstaan. Lambrisering is daar een van! Hierbij verf je niet de gehele muur, maar slechts een vlak daarvan. Dat zorgt voor een speels effect.

Kies hierbij voor een kleur die veel terugkomt in het interieur. Zorg wel dat wit de basis is. Dat zorgt voor een mooi en rustig geheel.

Kleur

Eenheid met kleur. Bron: Happy June

#2 Kleurvakken

Zijn de vorige opties wat teveel gevraagd? Dat snappen we maar al te goed. Het is toch een hele grote verandering om (een deel van) je muur te verven. De volgende verftrend is een stuk minder opvallend, maar kan toch een extra touch geven. We gaan hier werken met kleurvakken!

Misschien heb je ze al voorbij zien komen op Pinterest, in woonmagazines of woonprogramma’s. De verfvlakken op de muur zijn ontzettend populair, en wij snappen waarom! Het maakt hier niet uit welke vorm het vlak heeft. Rond of toch een rechthoek? Het kan allemaal! Ook hierbij is het wel verstandig om te kijken naar het kleurenpalet van jouw interieur.

Kleur

Nieuwe trend; een kleurvak! Bron: Home by Peet