Kinderkamers anno 2016

08 november 2016

Een kind vraagt om een hoop aandacht, maar een kinderkamer ook. Je kind groeit snel, dus kinderkamers moeten praktisch ingericht worden. Daarnaast willen we natuurlijk een stijlvolle kamer voor de kids, die ook nog lang mee gaat. Je kleintje moet er kunnen spelen, een fijne nachtrust hebben en al het speelgoed op kunnen bergen. Om jou wat inspiratie te bieden, hebben wij een aantal kinderkamers bij elkaar gezocht die zowel leuk, praktisch en anno 2016 zijn!

Kinderkamers van nu

Wat we dit jaar zien, zijn zowel veel kleurrijke als minimalistische kinderkamers. De kinderkamer maakt geen onderscheid meer tussen jongetjes en meisjes en richt zich niet meer op roze en blauw. Anno 2016 is de basis vrij neutraal en maak je een kinderkamer speels en kleurrijk met leuke accessoires. Dit kan je doen met kleedjes en kussens of leuke lampen en prints of foto’s in lijstjes aan de muur. Door voor accessoires in één kleur te kiezen, creëer je een mooie eenheid in een speelse kinderkamer.

Kinderkamers

Okergeel in de kinderkamer d.m.v. accessoires. Bron foto 1: Homefashionlab Bron foto 2: Beau De Menino

Een goede nachtrust

Hoe leuk de kinderkamer ook is ingericht, het gaat uiteindelijk om de nachtrust van jouw zoon of dochter. Je kind moet de volgende dag weer uitgerust aan de nieuwe dag beginnen. Er is zoveel om te ontdekken en te spelen, maar ook om te leren. Om een zo goed mogelijke nachtrust te kunnen behalen, is een verduisterend rolgordijn op maat een verstandige keuze. Een verduisterend rolgordijn houdt het licht buiten, waardoor het bijna volledig donker is in de slaapkamer. Voor een extra verduisterend effect zijn overgordijnen een goede optie.

Kinderkamer

Kleurgebruik

Er is niets mis met kleur in de kinderkamer, het maakt het speels. Dat is ook wat jouw kind het liefste ziet. Toch heeft kleur invloed op de nachtrust van je kind. Donkere kleuren als donkerblauw, zwart en grijs en zachte kleuren als lavendel of crème hebben een positief effect op je nachtrust, omdat deze kleuren rust uitstralen. Kleuren als felblauw of -roze hebben daartegen een minder goed effect op de nachtrust. De kleurkeuze is, naast het verduisteren van de slaapkamer, dus erg belangrijk!

Kinderkamer

Kleuren die een positief effect hebben op de nachtrust. Bron foto 1: La Redoute Bron foto 2: Mommy Hood

Ruimte besparen

Wat ook steeds populairder wordt, is het bed ‘in de muur’ ofwel een bedstee. Een losstaand bed kan namelijk als rommelig gezien worden. Vooral voor het oog is dit erg overzichtelijk en ruimtebesparend. Gebruikelijk is om ladekasten onder het bed te monteren, zodat je zonder extra ruimteverlies toch speelgoed of kleding kunt opbergen. Zo blijft er meer ruimte over om te spelen of andere meubels, zoals een kledingkast of commode. Vooral in een kleine kamer is dit een goede oplossing!

Kinderkamers

Een bed ‘in de muur’. Bron foto 1: Interior Junkie Bron foto 2: Roomed