Kinderkamer inrichten: speels én praktisch

18 december 2018

Een kinderkamer inrichten is vaak lastiger dan gedacht. Je wil het speels en creatief inrichten, maar het moet praktisch blijven. Je kind heeft namelijk genoeg speelgoed, kleding en andere dingen die opgeborgen moeten worden. Benieuwd hoe jij de kinderkamer van je kleine zoon of dochter zo goed mogelijk in kan richten? Lees dan deze tips! 

1. De ruimte optimaal benutten

Een kast, bed, bureau (als je zoon of dochter al wat ouder is) en ook nog genoeg ruimte om te kunnen spelen. Hoe ga je dat allemaal in één kamer laten passen? Optimaal gebruik maken van de ruimte is noodzakelijk. Kies je voor een kast? Verf de deuren dan met krijtverf, zodat je kind hier op kan tekenen en daardoor lekker creatief bezig kan zijn. Of een hoogslaper, zodat je onder het bed een bureau kan plaatsen.

Kinderkamer inrichten

2. Kleur of geen kleur?

Het ‘genderneutrale’ interieur waarbij gekozen wordt voor neutrale kleuren als wit, grijs en zwart wordt steeds populairder. Dat hebben ze vooral te danken aan het Scandinavische interieur. Juist met een neutraal interieur kan je kleine kleurtoevoegingen doen. Denk aan een kleurrijk kleed, kussens met leuke prints of posters. Juist omdat speelgoed kleurrijk is, is het prettig dat de rest van de kamer wel rustig is. Want rust is belangrijk voor een goede nachtrust!

En mocht je zoon of dochter grote broer of zus worden? Dan kan je de kamer altijd nog ‘hergebruiken’. En eerlijk is eerlijk, het ziet er ook heel stoer uit.

3. Een goede nachtrust voor de kids

Slaap is ontzettend belangrijk voor je kind(eren). Zorgen voor rust in de kamer, door bijvoorbeeld speelgoed opgeruimd te hebben voor het slapen gaan, is key. Toch zijn er ook andere factoren die meespelen. In de winter is het vroeg donker en pas laat licht, dus wordt de slaap niet onderbroken dankzij natuurlijk licht. In de zomer kan dit wel het geval zijn. Goede raamdecoratie, zoals een verduisterend rolgordijn op maat, is echt een must. En verder? Zorg dat ze 1 á 2 uur voor het slapen gaan niet meer al te veel blootgesteld worden aan blauw licht van televisie, tablets of telefoons.

Kinderkamer rolgordijn

4. De muren efficiënt gebruiken

Een bed, ladekast en bureau zijn relatief ‘lage’ meubels, waardoor je nog een groot deel van de muur over hebt om te gebruiken. Benut die ruimte! Wandplanken, wandlampen in plaats van hanglampen, posters, muurstickers.. Alles om het kinderkamer inrichten zo leuk mogelijk te maken.

Heb je nog niet écht inspiratie gevonden? Volg ons dan op Pinterest! Met inspirerende borden voor verschillende woondtrends kan jij binnen jouw woonstijl genoeg inspiratie vinden. En wij willen je ook altijd helpen. Stuur ons een foto via de mail. Wie weet dat wij je ook nog kunnen inspireren!