Kerst interieur: Last minute tips

23 december 2018

Het jaar is weer snel voorbij gegaan. De gezelligste tijd van het jaar staat alweer om de hoek. Het is eind december en het is tijd het huis klaar te maken voor de visite. Heb je geen tijd gehad om je interieur Kerst-proof te maken? Met deze tips gaat het je zeker lukken.

Een feestelijke woonkamer

De kerstboom staat waarschijnlijk al, maar hoe zit het met de rest van het interieur? Welke kerst look ga jij creëren dit jaar? Ga je voor de “winter wildernis” met toffe dierenprints, veerkransen en bonten kleedjes (fake fur uiteraard) of voor de minimalistische stijl met geometrische prints? Kerst hoeft niet meer alleen het klassieke ‘rood’ of ‘groen’ te betekenen. Paarstinten, velours, bourdeaux.. Combineer eindeloos. Gelukkig zijn dit trendkleuren van een aantal jaar geleden. Er zijn vast nog vrienden of familieleden die wat op zolder hebben liggen. Of misschien heb je zelf nog iets van jaren geleden wat nu perfect is!

kerst interieur

Niet alleen de woonkamer versieren

Met alle voorbereidingen in volle gang rond de kerstperiode kan het moeilijk zijn om tijd te vinden om uit te rusten. Je hebt immers vakantie (de meeste van ons tenminste). Aan het einde van je hectische dag van last-minute winkelen en cadeaus verpakken is er geen beter gevoel dan je terugtrekken in je perfect ingerichte slaapkamer. Van subtiele feestelijke details tot muurdecoraties, een kleine kerstboom of een mooie creatie van kerstballen in een mooie vaas of schaal.

Een mooie eettafel

Kerst betekend maar één ding, eten, heel veel eten samen met je familie en vrienden. Maar het kerstdiner is alleen zo magisch als de atmosfeer van je eetkamer, dus we hebben deze pagina speciaal voor jou gemaakt, om je een handje te helpen. We weten allemaal dat de inrichting de eetkamer maakt. De eetkamer maakt het avondeten. Het diner maakt Kerstmis. Dus voor thuis alleen de beste tafeldecoraties, toch?

Maak een mooie opzet met hoge kaarsen, een mooie tafelloper, opgestapelde borden voor elke gang van het diner en wat groen doet het ook altijd goed.

Kerst diner eettafel

Hoe jaloezieën jou deze winter warm houden

Het wordt dit jaar geen witte Kerst, maar warm is het ook niet. Voordat je de kachel hard zet, de verwarming een tandje hoger zet of in de weer gaat met dikke truien en dekens: lees deze tip. Raamdecoratie, zoals mooie aluminium lamellen, houden bij gesloten toestand de warmte binnen! Er gaat namelijk 20 tot 30 procent aan warmte verloren via de ramen. Vergeet dus niet je raamdecoratie te sluiten om zo de warmte tijdens de feestdagen binnen te houden.