Welk type jaloezieën past bij je interieur?

27 oktober 2015

Ga je verhuizen of ben je je woning aan het herinrichten? Dan is het bepalen van je nieuwe stijl en de daarbij horende raamdecoratie soms knap lastig. Om je op een aantal ideeën te brengen, noemen we in dit artikel 3 verschillende woonstijlen met bijpassende jaloezieën. 

Urban Classic

In dit interieur worden oude klassiekers gecombineerd met de meubels van nu. Deze stijl komt het best tot zijn recht in een grote ruimte. De stijl wordt namelijk gekenmerkt door grote, massieve en robuustere meubels. Die wil je liever niet in een kleine ruimte zetten, want dan wordt deze optisch nog kleiner.

Denk bij urban classic aan een groot Perzisch tapijt, leren banken, vintage stoelen met klinknagels en een kroonluchter als kers op de taart. De eettafel in dit interieur is van robuust donker hout en is gedekt met bloemenservies. De vloer is van onbewerkt beton of robuust, donker hout en aan de muur hangen grote schilderijen.

Raamdecoratie tips voor de urban classic interieurstijl

Bron: Pinterest

Het kleurenpalet van deze interieurstijl bestaat uit natuurtinten: grijs, aubergine, donkerbruin en olijfgroen. Investeer in goed, bijpassend meubilair en kijk als je tijd hebt eens bij de kringloopwinkel – daar vind je vaak prachtige opknappertjes die heel mooi in een urban classic interieur passen!

Onze raamdecoratie tip

In dit interieur komen vrijwel geen glimmende materialen voor. Ga dan ook liever voor matte raamdecoratie dan voor glanzend. Omdat de stijl qua kleur en objecten dicht bij de natuur komt, passen houten jaloezieën eerder bij dit interieur dan de aluminium variant.

Minimalistisch romantisch

Heb je een kleinere woning of geef je de voorkeur aan een iets minder uitgesproken interieur? Dan is de minimalistisch romantische interieurstijl misschien wel iets voor jou. In dit interieur worden verschillende zachte tinten gebruikt. Deze laten de woning groter lijken en zorgen voor een bepaalde rust, balans en harmonie in de kamer. Om de ruimtes wat meer detail te geven, vind je in een minimalistisch romantisch interieur spiegels en enkele glimmende objecten als lampen en vazen.

Raamdecoratie tip voor minimalistisch romantische stijl

Bron: Cafubaye

Denk bij minimalistisch romantisch aan een lichtbeige of zachtgrijze hoekbank met een grote spiegel daarboven en een wollig, hoogpolig tapijt. Daartegenover staat een grote buffetkast met servies erin. De rest van de meubels is wit, beige of een lichte houtkleur. Aan het plafond hangt een moderne lamp en op diverse kastjes en tafels staan waxinelichtjes.

Het kleurenpalet van deze stijl bestaat uit beige, (gebroken) wit, aluminium/lichtgrijs, taupe en lichtroze. Om de ruimte iets meer pit te geven, kun je één accentkleur kiezen, bijvoorbeeld paars of fuchsia. Zorg in dit interieur wel dat je altijd vlekkenspray in huis hebt, want door de lichte kleuren en het textiel zie je vlekjes erg snel.

Onze raamdecoratie tip

In dit lichte interieur komen veel glanzende materialen voor. Aluminium jaloezieën sluiten hier goed op aan. Bovendien past de kleurstelling van de ruimte goed bij aluminium en vaak minder bij hout.

Zakelijk modern

Hou je niet van ‘rommelig’ en heb je liever een strak interieur? Kies dan voor een zakelijk modern interieur. Deze stijl is geschikt voor iedere woning.

Je kiest 3 of 4 kleuren om een strak effect te creëren, bijvoorbeeld wit, grijs, zwart en rood. Rood leent zich dan puur als accentkleur en is dus geschikt voor een paar accessoires. Let er bij de kleurkeuze op dat je altijd één felle kleur toevoegt, omdat het interieur anders al gauw te saai wordt.

Minimalistisch interieur met mosterdgele accentkleur

Bron: Mobelsay

Een zakelijk modern interieur kenmerkt zich door bijvoorbeeld een donkere (of juist witte) tegelvloer met daarop een leren bank in een van de basiskleuren. Daarnaast staat een grote sofa of relaxstoel, mogelijk in de accentkleur van jouw keuze. Je maakt het zitgedeelte wat warmer door er een kleed neer te leggen met een grafische print. Naast de bank staat een rode vaas die kleur toevoegt aan het geheel.

Zakelijk moderne interieurstijl

Bron: Zoepink

Onze raamdecoratie tip

In deze interieurstijl worden geen houttinten gebruikt. Aluminium jaloezieën zijn dan ook de meest logische keus in deze woning.

Heb je een andere interieurstijl in gedachten voor jouw woning en twijfel je over welke raamdecoratie daar het best bij past? Laat het ons weten!