De isolerende functie van raamdecoratie op maat

05 december 2016

We zijn alweer aangekomen in de laatste maand van het jaar 2016. De temperaturen zijn inmiddels gedaald tot een paar graden boven nul. Om het thuis zo aangenaam mogelijk te maken, gaat de verwarming lekker aan. Wat veel mensen niet weten, is dat er een deel van die warmte eenvoudig weer verdwijnt. Wij vertellen je waarom dat zo is en wat je er tegen kunt doen! 

Warmte in huis behouden

Het is weer kouder in huis. Wanneer je de verwarming aanzet, wil je die warmte natuurlijk graag behouden. Je zet de verwarming namelijk niet voor niets aan. Iets wat daarbij vaak vergeten wordt, is dat er ongemerkt veel warmte verdwijnt. Er verdwijnt namelijk zo’n 20 tot 30% van de warmte via de ramen. Vooral in oudere, slecht(er) geïsoleerde huizen is dit het geval. Het stoken is dus niet alleen slecht voor de portemonnee, je behaalt ook niet altijd het volledige resultaat.

Isolerende functie raamdecoratie op maat Jaloezieenverkoop.nl

Rolgordijnen met isolerende werking. Bron: Yelp

Raamdecoratie met een isolerende werking

Door je raamdecoratie op maat dicht te doen, verdwijnt de warmte in veel mindere mate via de ramen. De warmte blijft dus in huis! Het bespaart je toch al snel een hoop warmte en geld die anders verloren gaan. Daarnaast behoudt je je privacy wanneer je jouw raamdecoratie sluit. Nieuwsgierige mensen op straat kunnen namelijk niet naar binnen gluren. Hierbij is een verduisterend rolgordijn op maat de meest voorkomende en effectieve optie. De dikke stof houdt de warmte goed tegen en heeft dus een isolerende werking. Een semi-transparant rolgordijn op maat is minder isolerend, omdat de stof dunner is en de warmte dus minder goed tegen gehouden wordt. Hiermee behoudt je nog wel je lichtinval, omdat het licht door deze stof mooi gefilterd wordt.

Een andere, goed isolerende, optie zijn houten jaloezieën op maat. Wanneer je deze sluit, is het lastiger voor de warmte om te verdwijnen via de ramen. Daarbij houdt het niet alleen de warmte vast, maar straalt een houten jaloezie ook een hoop warmte uit. Hierdoor oogt je interieur sfeervol en knus. Een win-winsituatie dus. Vergeet je ook niet om gratis en geheel vrijblijvend kleurstalen aan te vragen? Dan kan je thuis kijken wat het best past binnen jouw interieur!

Isolerende functie houten jaloezie op maat Jaloezieenverkoop.nl

Houten jaloezieën voor een sfeervol en knus effect. Bron: Bece

Extra tips om warmte te behouden

  • Sluit niet alleen de deuren naar buiten, maar ook de deuren binnen uw huis. Wanneer de deuren niet dicht gedaan worden, verdwijnt de warmte makkelijk naar een andere ruimte. Om de gewenste temperatuur toch te behalen, moet je harder stoken om dat gewenste resultaat te behalen.
  • Heb je een ventilatierooster? Sluit deze dan ook. Zelfs door kleine kieren en openstaande ventilatieroosters kan veel warmte verdwijnen.
  • Probeer je verwarming vrij te houden. Het bouwen van een afkapping rondom de verwarming staat misschien strakker, maar zorgt ervoor dat er minder warmte de desbetreffende ruimte inkan.

Wil je meer weten over de isolerende en zonwerende functie van raamdecoratie? Of heb je andere vragen naar aanleiding van dit artikel? We helpen je graag verder. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie