Inspiratietips voor in de keuken!

27 juli 2015

De keuken is al een tijdje niet langer alleen een ruimte om in te koken, maar een echte sociale ruimte in huis geworden! Deze sociale ruimte moet er daarom natuurlijk wel leuk uit zien. Maar hoe? Wij delen wat tips met jullie!

Overzichtelijk

Maak gebruik van glazen potten om van alles in te kunnen opbergen. Monteer planken aan de muur om deze op te kunnen zetten. Als je dit te rommelig vindt kun je bij de Ikea dichte kastjes kopen die je aan de muur kunt monteren. Daar kun je eventueel nog accessoires bovenop zetten zoals fotolijstjes of planten met kruiden die goed van pas zullen komen in de keuken. Hoe meer je ophangt, hoe meer er van de grond af is en hoe ruimer je keuken dus lijkt.

Natuurlijk licht

Licht van buitenaf is erg belangrijk. Mocht het te donker worden in huis, kijk dan of er een object voor het raam staat die het licht blokkeert. Dit kan bijvoorbeeld een boom of een veranda zijn welke je beter kunt verwijderen. Zorg daarnaast voor raamdecoratie waarbij je lichtinval niet wegvalt. Met aluminium of houten jaloezieën is het erg gemakkelijk om dit te regelen. 

Wat te doen bij donker?

Houdt de muren en accessoires zo licht mogelijk, bij voorkeur wit. Kies voor grote lampen met genoeg volt erin of neem verschillende kleine lampjes voor een speels effect. Ook kun je kiezen voor luxe geïntegreerde lampen. Daarnaast kun je gebruik maken van kaarsen, die niet alleen licht geven maar ook nog eens gezellig zijn of je huis lekker laten ruiken (door gebruik te maken van geurkaarsen).

Lichte keuken Jaloezieenverkoop.nl

Lichte kleuren in de keuken. Bron: Interieur Voorbeelden

Natuurlijk zijn er nog veel meer tips. Weet jij er nog een? Deel het met ons op Facebook!