‘Help, ik weet niet wat ik moet kiezen?’

04 juni 2017

We merken dat mensen het lastig vinden om de geschikte vorm van raamdecoratie op maat te kiezen. Omdat het een redelijk grote uitgave is en je er zo lang mogelijk mee wil doen, wil je zeker zijn van je aankoop. Wij helpen je daar natuurlijk graag bij! Daarom hebben we voor elke ruimte een aantal geschikte opties geselecteerd. 

Raamdecoratie in de woonkamer

De woonkamer is een plek waar je een groot deel van de dag doorbrengt. Na een lange dag werken is het prettig om neer te ploffen op de bank. Om niet geheel afgesloten te zitten maar wel je privacy te behouden, is raamdecoratie zeer gunstig. Een (semi-)transparant rolgordijn op maat is goed geschikt, omdat deze stoffen zorgen voor een mooie en gefilterde lichtinval. Wij raden je aan om voor een semi-transparante stof te kiezen.

Daarnaast zijn jaloezieën (zowel hout als aluminium) ook goed geschikt voor in de woonkamer. Deze kan je namelijk eenvoudig verstellen, waardoor je de lichtinval volledig zelf kan bepalen. Het filtert het zonlicht van buitenaf, waardoor dit op een mooie manier naar binnen valt. Ook hierbij behoud je je privacy.

Raamdecoratie jaloezieen Jaloezieenverkoop.nl

Aluminium jaloezieën in de woonkamer. Bron: Roobol

Raamdecoratie in de slaapkamer

In de slaapkamer moet de raamdecoratie goed verduisterend zijn, omdat dit gunstig is voor een optimale nachtrust. Daarom raden wij je een verduisterend rolgordijn of duorolgordijn aan. Deze stof is 100% verduisterend. Er zullen altijd kleine lichtkieren ontstaan i.v.m. de montagesteunen, maar dit zal weinig tot geen effect hebben op je nachtrust. Wil je een geheel verduisterende kamer? Dan raden wij je aan om ook te kiezen voor overgordijnen.

Raamdecoratie slaapkamer Jaloezieenverkoop.nl

Verduisterend duorolgordijn in de slaapkamer. Bron: Hogazon

Raamdecoratie in de badkamer

In de badkamer is het vaak erg vochtig. Om schimmelvorming of roest te voorkomen, zijn aluminium jaloezieën en houten jaloezieën zeer geschikt voor montage in de badkamer. Het geeft een luxe uitstraling en door het materiaal is roestvorming niet mogelijk. Geen fan van jaloezieën? Wij hebben ook speciale PVC-rolgordijnen. Door de stof blijft het water op de stof liggen, wat middels een doekje weer makkelijk te verwijderen is. Geen schimmelvorming, dus! Schimmelvorming is namelijk wel mogelijk bij een standaard rolgordijn in de badkamer.

Raamdecoratie badkamer Jaloezieenverkoop.nl

Houten jaloezieën in de badkamer. Bron: Inrichting-Huis

Raamdecoratie in het kantoor

De laatste ruimte is het kantoor (aan huis). Om niet volledig opgesloten te zitten, is een verduisterend rolgordijn hier niet verstandig. Om de lichtinval te filteren en daarbij de irritatie van de lichtreflectie in het beeldscherm te vermijden, is een semi-transparant rolgordijn zeer geschikt. Er komt nog wel licht binnen maar, zal geen irritatie opwekken. Daarbij behoud je ook je privacy. Daarnaast zijn jaloezieën (zowel hout als aluminium) goed geschikt voor montage op kantoor, omdat je hierbij de lamellen zelf kan verstellen. Hierbij is het volledig sluiten van je raamdecoratie immers niet nodig.

Om te kijken welke vorm van raamdecoratie goed past binnen je interieur, bieden wij je de mogelijkheid om gratis en geheel vrijblijvend kleurstalen aan te vragen. Door deze voor het raam te houden, kan je kijken of het zorgt voor de gewenste lichtinval.

Raamdecoratie kantoor Jaloezieenverkoop.nl

Semi-transparant rolgordijn op kantoor. Bron: Heezen