Groen in huis: Leuk én functioneel!

13 februari 2016

De botanische woontrend is al een tijdje bekend. Echte kenmerken van deze trend zijn o.a. veel groen in huis en natuurlijke kleuren op de muren. Naast het feit dat planten en bloemen in huis een heel leuk beeld geven, is het ook nog eens functioneel! Wat we daar precies mee bedoelen? Dat leggen we je in deze inspiratieblog uit. Lees dus snel verder!

Botanische woontrend

Weet je nou nog niet helemaal wat deze woontrend inhoudt? Geen probleem. We leggen het nog een keertje uit! Deze woontrend wordt gekenmerkt door veel groen dat van buiten naar binnen is gehaald, natuurlijke tinten op de muren en meubels van natuurlijk materiaal. Alles bij elkaar zorgt ervoor dat er een knusse en gezellige sfeer ontstaat.

Botanische woontrend

Een voorbeeld van Botanische woontrend. Bron: Woonaccessoires

Raamdecoratie bij deze trend

Natuurlijk blijft raamdecoratie een van de belangrijkste items in het interieur. Het geeft karakter en is een van de eerste dingen die je ziet als je het interieur instapt. Het is echt make it or break it wat betreft raamdecoratie. Bij deze woontrend zijn 50mm houten jaloezieën op maat of een (semi-)transparante rolgordijn op maat geschikte keuzes. Het licht wordt door deze vormen van raamdecoratie mooi gefilterd en licht is in dit interieur een van de belangrijkste elementen. Haal, naast groen, ook licht in huis!

Sfeer creëren

Accessoires zijn belangrijk in het interieur. Het maakt het plaatje compleet. Bij de botanische woontrend zijn natuurlijke items en planten de perfecte accessoires. Zoals je ziet op de afbeelding hierboven zorgen de natuurlijke elementen voor een mooi geheel.

All or nothing

Heb je zelf een botanisch interieur? Dan zal je vast herkennen dat veel planten een mooier geheel vormen dan subtiel gebruik van planten. Eén kleine plant? Nee. Veel grote planten? JA! Hoe meer, hoe beter!

Botanische woontrend

It’s all or nothing! Bron: The Style Box

Botanische woontrend

Groen doet het goed in een botanisch interieur. Bron: De Woontrends

Subtiel

Heb je zelf geen botanisch interieur? Dan zal je het wel met ons eens zijn dat veel planten niet helemaal geschikt zijn voor jouw interieur. Om toch groen aan je interieur toe te voegen, is subtiel gebruik van groen een goede oplossing. Een paar bloemen op tafel, één mooie grote plant en misschien een schilderij of poster aan de muur met print van een natuurlijke omgeving, dier of plant. Genoeg om toch wat toe te voegen en het is precies goed!

Botanische woontrend

Subtiele vorm van groen toevoegen aan je interieur. Bron: Alboe

Botanische woontrend

Subtiel gebruik van planten in een wit interieur. Bron: Roomed

Ook nog functioneel!

Naast het feit dat planten heel leuk staan in het interieur, hebben ze ook nog een functionele werking. Planten werken namelijk luchtzuiverend! Op de markt zijn veel luchtzuiveraars te vinden, maar of dit echt werkt is nog maar de vraag. Een grote kans dat het een marketingtruc is. Planten daarentegen zijn échte luchtzuiveraars en is zeker weten geen marketingtruc. Niet alleen handig voor in de woonkamer, maar ook in de slaapkamer om een optimale nachtrust te behalen.

14 februari: Valentijnsdag!

Zondag is het weer zo ver, Valentijnsdag! De dag van de liefde! Anno 2016 doen veel mensen niet meer zoveel op Valentijnsdag. Hooguit een bezoekje aan een restaurant of samen een lekkere maaltijd bereiden in de keuken, maar daar blijft het voor de meesten wel bij. De mannen vinden het al gauw prima. De vrouwen vinden het ook al snel goed, maar wachten stiekem nog op een bosje rode rozen van hun partner. Geef je partner een subtiele hint, zeg dat rozen niet alleen mooi kunnen zijn op de eettafel of salontafel, maar ook nog eens luchtzuiverend werken! Een win-win dus!