Geschikte raamdecoratie voor op kantoor

22 september 2016

We zijn alweer een tijdje terug op de werkvloer na een heerlijke vakantieperiode. Of het bevalt na de vakantie? Weer even acclimatiseren, maar daarna lijkt het weer alsof je nooit bent weggeweest. We schuiven weer vol optimisme aan ons bureau en duiken weer achter het beeldscherm. De herfst gaat gepaard met een laaghangende zon. Herken jij ook de irritatie wanneer de zon in je beeldscherm reflecteert? Of heb je graag wat privacy op de werkvloer? Wij vertellen je welke rol raamdecoratie op maat kan spelen in de werkruimte!

Aluminium jaloezieën op maat

Niets is vervelender dan een reflecterende zon in je beeldscherm. Je wil namelijk optimaal te werk gaan, zonder mogelijke irritaties. Raamdecoratie kan je een handje helpen bij deze irritatie. Echter, niet elke vorm van raamdecoratie is geschikt om deze irritatie weg te nemen. Je wil privacy behouden en de reflectie voorkomen, maar niet in het donker zitten en werken met kunstmatig licht. Natuurlijk licht is namelijk goed voor onze biologische klok!

Aluminium jaloezieën op maat zijn erg toepasbaar in kantoorruimtes. Deze zijn eenvoudig te verstellen door de jaloezieën te tuimelen in de gewenste stand. Jaloezieën zullen in gesloten toestand nooit volledig verduisterend zijn, waardoor er altijd natuurlijk licht naar binnen valt. De hoeveelheid aan natuurlijk licht dat wel binnenvalt, wordt gefilterd waardoor het niet meer kan reflecteren in het beeldscherm en er dus geen mogelijke irritaties meer kunnen ontstaan!

Een aluminium jaloezie hoeft niet volledig gesloten te zijn om het licht te filteren. Door de jaloezie volledig naar beneden te laten hangen, behoud je wel de gewenste privacy, ongeacht de stand van de horizontale lamellen.

Aluminium jaloezieen op maat Jaloezieenverkoop.nl

Aluminium jaloezieën op de werkvloer. Bron: Bron: Deco Home

Semi-transparant rolgordijn op maat

Naast aluminium jaloezieën is een semi-transparant rolgordijn op maat een goede optie voor op kantoor. Het natuurlijke licht dat binnenvalt, zal gefiltert worden door de stof van het rolgordijn. Er komt dus nog steeds natuurlijk licht binnen, maar dit licht wordt wel gefiltert en wekt geen irritaties op. Ook hierbij behoudt je je privacy, omdat er niet door de semi-transparante stof heen gekeken kan worden.

Het verschil tussen een rolgordijn op maat en jaloezieën op maat op de werkvloer is dat een semi-transparant rolgordijn naar beneden (ofwel gesloten) dient te blijven op zonnige dagen, om zo irritaties weg te nemen. Een jaloezie kan volledig naar beneden hangen, maar hoeft niet volledig gesloten zijn. Dit biedt je de mogelijkheid om nog naar buiten te kunnen kijken.

Benieuwd naar deze vormen van raamdecoratie? Vergeet dan niet om kleurstalen aan te vragen, zodat jij op de werkvloer kunt bepalen welke mogelijkheid voor jou en voor je collega’s het beste is! Bestel je ze op werkdagen voor 16:00u? Dan heb je ze de volgende werkdag al in huis!

Rolgordijn op maat kantoor Jaloezieenverkoop.nl

Semi-transparant rolgordijn op kantoor. Bron: Bron: Tjeu Linssen