Geef een creatieve boost aan je bureau of kantoor

19 juli 2017

Wat extra motivatie en een frisse wind door je bureau of kantoor is nooit verkeerd. Dat maakt het werken ook weer wat leuker, natuurlijk. Om jou ook hier wat inspiratie voor te bieden, hebben we een aantal inspiratiefoto’s voor je op een rijtje gezet. Tijd voor een creatieve boost!

Voeg wat kleur toe

Wat kleur in je kantoor is altijd goed. Het zorgt ervoor dat het minder statisch wordt en het ziet er ook nog eens gezellig en vrolijk uit. Kleuren als oranje en rood wekken energie op en geel zorgt weer voor een vrolijk, opgewekt gevoel. Kijk dus goed welke kleuren je toepast. Niet elke kleur heeft een positief effect op je werkprestaties.

Creatieve boost kantoor Jaloezieënverkoop.nl

Kleur in je kantoorruimte. Bron foto 1: Friday Next Bron foto 2: Happy New Day

Daarbij kan je natuurlijk werken met verf, maar je kan hier ook voor kiezen om een raamdecoratie op maat in een afwijkende kleur. Zo adviseren wij je altijd om voor aluminium jaloezieën op maat te kiezen wanneer je op zoek bent naar raamdecoratie voor in je kantoor. Vergeet trouwens niet om gratis en geheel vrijblijvend kleurstalen aan te vragen. Deze heb je binnen 1 à 2 werkdagen al in huis. Hiermee kan je kijken of de kleur goed uitkomt in je interieur.

Creatief aluminium jaloezieen jaloezieenverkoop.nl

Aluminium jaloezieën in de kantoorruimte. Bron: Van den Berg

Een persoonlijke touch

Natuurlijk is teveel afleiding niet goed, omdat dit een negatief resultaat heeft op je concentratie. Maar een persoonlijke noot binnen je kantoor is altijd leuk. Je kan leuke foto’s en inspirerende quotes ophangen in lijstjes. Wil je liever geen gaten boren? Dan is een prikbord van kurk leuk om neer te zetten. Hierbij kan je foto’s en quotes ophangen met punaises. Daarnaast kan je ook werken met washi-tape. Hierbij kan je foto’s aan je muur plakken en het er na een tijdje ook weer afhalen zonder te blijven zitten met lelijke plekken op je muur.

Creatieve boost bureau Jaloezieenverkoop.nl

Persoonlijke touch aan je bureau. Bron foto 1: Homedeco Bron foto 2: Makeover

Wat dacht je van een zit/sta bureau?

Het is niet goed om de hele dag te zitten. Om de zoveel uur is het verstandig om een klein rondje te lopen of simpelweg even te rekken en strekken. Tegenwoordig kan je ook investeren in een zit/sta bureau. Hierbij kan je je bureau in hoogte verstellen, waardoor je zelf kan bepalen of je zittend of staand wil werken.

Groen, groen en nog meer groen

Uit onderzoek blijkt dat groen een positief effect heeft op je werkprestaties. Omdat geel, oranje en rood vooral voor energie zorgt, zijn dit de beste kleuren om mee te werken betreft muren en factoren als raamdecoratie. Groen kan je daarbij natuurlijk verwerken met planten en foto’s van planten, bloemen en bossen (ja, het werkt!). Dit zorgt voor een grote boost aan creativiteit. En daarbij werken planten luchtzuiverend, dus heb je een echte win-winsituatie! En als je een echte geluksvogel bent: een uitzicht vanuit je kantoorpand of kantoor aan huis op een bos, weiland of gewoon een groot stuk grond met gras is zeer effectief!

Creatieve boost

Groen in je kantoorruimte verwerken. Bron: Interior Junkie