Flora en Fauna in huis

08 mei 2017

De botanische woontrend wordt steeds populairder. Niet heel gek ook, want planten in huis zijn ontzettend leuk en zorgen ervoor dat je interieur echt tot leven komt. Het lijkt steeds populairder te worden om leuke vetplanten en bloemen in huis te hebben. Het staat niet alleen heel leuk, het voegt ook nog wat kleur toe aan je interieur. Tijd om deze trend in het zonnetje te zetten.

Flora en fauna in huis Jaloezieenverkoop.nl

Planten in huis

Zoals je misschien al wel weet, hebben planten een luchtzuiverend effect. Planten zien er dus niet alleen heel leuk uit, maar zijn ook nog eens hard voor je aan het werk. Win-winsituatie, al helemaal tijdens de koude dagen wanneer we het raam liever niet open willen hebben.

Planten die momenteel erg populair zijn, zijn cactussen. Ze zien er niet alleen heel leuk uit, maar ze zijn ook perfect voor diegene die geen groene vingers hebben. Deze planten vragen namelijk om minder verzorging vergeleken met andere planten. Deze plant is ook erg leuk om onder een stolp te zetten! Vergeet dan niet om ‘m om de paar dagen even wat zuurstof en water te geven.

Bron foto

 

Flora en fauna in huis Jaloezieenverkoop.nl

De lucht in

Mocht je niet zo’n grote ruimte ter beschikking hebben? Dan is het verstandig om het gebruik van teveel ‘poespas’ te vermijden. Zet dus niet veel accessoires op de grond of op tafels neer, maar kies ervoor om in de hoogte te werken.

Een trend die nog steeds erg populair is, is het ophangen van planten. Door middel van een (geweven) net kan jij je planten inclusief pot ophangen waar jij maar wil! Voor de minimalisten onder ons: Het is ook leuk om er één op te hangen. En wat dacht je van de glazen bollen die je aan je plafond kan hangen?!

Dit wordt vooral veel toegepast bij hangplanten, maar ook vetplantjes worden vaak opgehangen. De keuze is dus aan jou: Wat vind jij het leukst?

Bron foto

 

Flora en fauna in huis Jaloezieenverkoop.nl

Kleur toevoegen aan je interieur

Planten zorgen dus voor luchtzuivering in je interieur, maar dat is niet de enige reden waarom planten in je interieur zo leuk zijn. Het voegt, vooral in een Scandinavisch interieur, kleur toe aan de ruimte. Heb jij veel wit of beige in je interieur? Een plant is niet te opvallend, maar voegt wel kleur toe.

Om ook thuis een exotisch gevoel te creëren, zijn grote bladeren heel tof. De echte benaming van deze plant? Dit is de Monstera Deliciosa. Heel leuk binnen het interieur en ook nog eens leuk voor op de foto. Staat vast leuk op Instagram. Vergeet je ons (@jaloezieenverkoop.nl) niet te volgen en te taggen?!

Bron foto