DIY Pasen: Ontbijttafel + Recept

27 maart 2017

Pasen staat alweer bijna voor de deur. Tijd om het ontbijt, de lunch of brunch voor te bereiden. Om jou te helpen tijdens de drukke periode van de voorjaarsschoonmaak, hebben wij een leuk recept voor je geselecteerd! En om het ontbijt, de lunch of brunch nog extra kleurrijk te maken, hebben we ook een DIY voor je opgezocht. 

Ontbijttafel

Hoe leuk is het om ’s ochtends aan een versierde ontbijttafel te zitten?! Met Pasen heb jij het perfecte excuus om de ontbijttafel er extra leuk uit te laten zien. Een kleur die zeker niet mag ontbreken is geel. Het is een echte paaskleur en doet je ook gelijk denken aan de lente en de lentezon die je goedemorgen wenst (als we geluk hebben met het weer, natuurlijk).

Schenk versgeperste jus d’orange in mooie wijnglazen of maison jars en leg de gebakken broodjes mooi op een grote schaal. Met lentetakken kan jij de ontbijttafel nog leuker maken. Denk aan het ophangen van decoratie-eieren of veren. Wat groen doet het ook altijd goed. Voor de kleintjes zijn chocoladepaashazen natuurlijk ook erg leuk én erg lekker!

Pasen ontbijttafel

Een overheerlijke paastafel. Bron foto 1: Eenig Wonen Bron foto 2: Oh My Foodness

DIY: Roze eieren bij het ontbijt

Elk jaar opnieuw eieren schilderen wordt na een tijdje ook saai. Maar omdat eieren toch echt bij de Paasdagen horen, kunnen ze ook hier niet ontbreken. Deze DIY is heel toepasselijk op de kleurtrend van dit voorjaar, aangezien roze onmisbaar is in het interieur. En het recept dat wij hebben uitgekozen? Gevulde, roze eieren! Het staat niet alleen heel leuk op de ontbijttafel, het is ook nog eens heel gezond. Perfecte snack voor de kids. Want alles met een kleurtje is automatisch veel lekkerder, toch?

Wat je nodig hebt?: Eieren, mayonaise, specerij naar keuze, schijven rode biet, suiker en rodewijnazijn.

Hoe maak je het?: Kook de eieren, laat ze schrikken en pel ze. Leg ze vervolgens in een bakje. Pureer dan de rode bieten met een staafmixer en meng dit met suiker en azijn. Schenk dit in het bakje totdat de eieren volledig ondergedompeld zijn. Dek het af en laat dit 12 uur in de koelkast staan. Na 12 uur kan je de eieren door midden snijden. Haal de eidooier eruit en meng deze vervolgens met mayonaise en een specerij zoals vadouvan. Met een spuitzak spuit je dit weer mooi in de eieren. Presenteer ze tijdens de Paasdagen op een mooie schaal. Kan jij er vanaf blijven? Wij in ieder geval niet!

Pasen ontbijt

Roze eieren. Bron: Albert Heijn