DIY: Ombre bloempot

10 juli 2017

Nu we steeds vaker tijd kunnen doorbrengen in de tuin, is het ook leuk om deze ruimte een kleine opfrisser te geven. De zomer roept om vrolijke, felle kleuren en natuurlijk kunnen ook een aantal leuke bloemen niet ontbreken. Wij laten je in deze DIY zien hoe je een leuke ombre bloempot kan maken!

Zo maak jij een ombre bloempot

Mocht ‘ombre’ je nog niet bekend in de oren klinken? Het is een kleuroverloop van twee (of meer) verschillende kleuren. Hierbij kan je kiezen voor de kleuren die jij het mooist vind. In het voorbeeld is gebruik gemaakt van wit en roze, maar hier kan jij natuurlijk volledig je eigen draai aan geven.

Wat heb je nodig

Een glazen bak/emmer, een kleerhanger met klemmen, een blik om de plant in te doen, een lap katoen, een leeg potje, textielverf, zout, een kwast, schaar en handschoenen.

DIY bloempot ombre

Ombre bloempot voor in de tuin. Bron: Stijlvol Styling

Zo ga je te werk

Pak het katoen en vouw deze om de emmer heen. Knip vervolgens de overige stof af. Vul vervolgens de bak met verf volgens de gebruiksaanwijzing die bij de verf zit. Hang de brede kant van het katoen aan de klemmen van de kledinghanger.

Trek vervolgens je handschoenen aan en laat het onderste deel van de stof in de verf zakken. Doe dit voor de eerste 5 centimeter van de stof. Laat deze 1 minuut in de verf hangen en haal deze er vervolgens uit. Vervolgens kan je de stof weer in de verf hangen, maar dit keer nog 5 centimeter stof meer. Laat dit ook weer een minuut in de verf hangen. Ga zo door tot de hele stof in de verf heeft gehangen. Omdat het onderste deel van de stof het meest in de verf heeft gelegen, is dit deel ook het donkerst en is de bovenkant het lichtst. Laat de stof vervolgens drogen.

DIY bloempot ombre

Ombre bloempot voor in de tuin. Bron: Stijlvol Styling

Meng vervolgens de lijm met wat water. Smeer het hele blik, wat dient als bloempot, in met lijm. Vervolgens plak je de stof op het blik. Smeer wat extra lijm op het uiteinde van de stof, zodat dit niet los kan raken. Als dit eenmaal klaar is, is je ombre bloempot klaar voor gebruik! Vul het blik met potgrond, plant er een mooie bloem in en hij is klaar om in de tuin gezet te worden.

Het leukst is om met een contrasterende kleur te werken. Hier is roze gecombineerd met geel, maar kan je ook kiezen voor bijvoorbeeld oranje met groen. Hier kan je geheel je eigen draai aan geven. Wij zijn benieuwd naar je eindresultaat!

DIY bloempot ombre

Ombre bloempot voor in de tuin. Bron: Stijlvol Styling