DIY: Herfst in huis halen!

31 oktober 2016

De herfst is alweer in volle gang. Hoe leuk is het om de herfst in het interieur halen?! Met de donkere en koude avonden is het heerlijk om op de bank te kruipen met een heerlijke kop thee of warme chocolademelk. De herfst is niet compleet zonder een hoop kaarsjes en natuurlijk wat natuurlijke elementen in huis. We laten je zien hoe jij je interieur een herfst-upgrade kan geven met een DIY! 

DIY: Herst-proof salontafel

Herfst betekent dalende temperaturen en donkere avonden. Wat extra sfeerverlichting komt dan als geroepen! Je kunt een aantal waxinelichtjes op tafel zetten, maar het is leuker om een sfeervolle, gevulde schaal op de salontafel te zetten. Gevuld met leuke accessoires die perfect passen bij de herfst, natuurlijk. En het leuke hieraan is dat je de helft tijdens een lekkere boswandeling kan vinden!

DIY Jaloezieenverkoop.nl

DIY Decoratie voor de herfst. Bron: By Aranka

Wat heb je nodig?

  • Schaal (circa 35 cm),
  • Dennenappels,
  • Kastanjes
  • Waxinelichtjes,
  • Waxinelichthouders,
  • Gouden spray,
  • Glazen pot.

Zo ga je te werk:

Stap 1: Kies een schaal met een zilveren coating aan de buitenzijde. Met de gouden spray spuit je de binnenkant in een gouden kleur. Leg van tevoren wat oude kranten neer om te voorkomen dat het misgaat tijdens het sprayen. Houdt de spray ongeveer 15-20 centimeter van de schaal vandaan tijdens het sprayen. Met twee dunne lagen creëer je een mooie, egale dekking.

Stap 2: Tijdens het drogen kan je de dennenappels of kastanjes een gouden kleur geven. Met één dunne laag behoud je een natuurlijker effect dan bij twee of meerdere lagen. Wij raden je daarom ook aan om één laag te sprayen. Wil je ze een mooie, dekkende gouden kleur geven? Dan is het resultaat het mooist wanneer je een extra laagje gouden spray aanbrengt.

Stap 3: Als de items eenmaal droog zijn, kan je jouw schaal of dienblad invullen met kastanjes, dennenappels, waxinelichthouders en -lichtjes en een glazen pot met wat lekkernij! Als de kaarsjes aanstaan, reflecteert het licht in de gouden coating aan de binnenkant van de schaal. Samen met de dennenappels en kastanjes zorgt dit voor een echte herfstlook op tafel!

DIY Herfst Jaloezieenverkoop.nl

Gouden dennenappels en eieren als decoratie. Bron: A Green Living