De scandinavische woontrend!

07 augustus 2016

Als je kijkt in woonbladen, inspirerende woonaccounts op social media platformen zoals Facebook, Instagram of Pinterest, zal het je vast niet ontgaan zijn; De scandinavische woontrend.  De scandinavische woontrend is al een tijdje ontzettend populair. Maar wat houdt die trend dan precies in? Wij vertellen je de ins & outs van deze woontrend! 

Kenmerkend voor deze woontrend

Elke woontrend kent wel een paar belangrijke, kenmerkende aspecten. Zo zijn kleuren en materialen belangrijke aspecten waar op gelet moeten worden. Dit vormt namelijk de basis. De kleuren die gebruikt worden bij deze woontrend, zijn pasteltinten. Denk hierbij aan poederroze, babyblauw, gebroken wit of lichtgroen. Omdat pasteltinten veel rust uitstralen, zijn deze kleuren makkelijk met elkaar te combineren en vormt het toch een mooi geheel.

Belangrijk materiaal wat vaak toegepast wordt in een scandinavisch interieur, is licht hout. Dit materiaal is eigenlijk onmisbaar bij deze trend. Licht hout zorgt namelijk voor een rustig geheel en gaat goed samen met pasteltinten.

Scandinavisch wonen Jaloezieenverkoop.nl

Pasteltinten in een scandinavisch interieur. Bron: Interior Junkie

Accessoires toevoegen

Een interieur is niet compleet zonder accessoires. Het maakt de woonruimte persoonlijk. Elk interieur vraagt om andere accessoires. Bij het scandinavische interieur zijn accessoires met grafische prints en pastelkleuren een goede keuze. Echter, let er wel op dat het scandinavisch interieur vrij minimalistisch is. Veel accessoires heb je dus niet nodig.

Scandinavisch wonen met Jaloezieenverkoop.nl

Accessoires om het persoonlijk te maken. Bron: Interieur Inrichting

Scandinavisch woontrend Jaloezieenverkoop.nl

Scandinavische woontrend. Bron: Elle Decor

Last but not least

De meesten denken dat accessoires het puntje op de i zijn, maar het wordt wel wat kaal zonder raamdecoratie. Dit kan écht niet ontbreken in een interieur. Maar wat past het beste in een scandinavisch interieur?

Om in de lichte tinten en materialen te blijven, zijn aluminium jaloezieën op maat een goede optie. In onze collectie vind je mooie pastelkleurige jaloezieën die perfect passen bij deze woontrend. De kleuren lopen dan mooi in elkaar over, wat voor eenheid zorgt. Daarnaast zorgen aluminium jaloezieën voor een mooie lichtinval, die je naar jouw wens kan aanpassen door de jaloezieën te kantelen.

Benieuwd of aluminium jaloezieën op maat ook mooi tot zijn recht komen in jouw interieur? Vergeet dan niet om gratis en geheel vrijblijvend kleurstalen aan te vragen. Kleuren kunnen door instellingen van je beeldscherm en sfeerlicht in de ruimte afwijken van het origineel. Met kleurstalen voorkom je dus een teleurstelling!

Aluminium jaloezieën woontrend Jaloezieenverkoop.nl

Aluminium jaloezieën op maat in een scandinavisch interieur. Bron: Copa Home