Dé kleurtrend van het najaar: koper!

17 augustus 2015

Het is jullie vast niet ontgaan. In de accessoirehoek bij de woonwinkels of bouwmarkten en in de reclames op tv zien we steeds vaker koperen artikelen. Het team van Jaloezieënverkoop.nl is er dol op! Maar hoe zorg je ervoor dat deze gekleurde accessoires in je interieur passen?

Robuust

Geef je kantoor of woonkamer een loft uitstraling door met natuurlijke materialen met koper te combineren. Hang één of meerdere grote en opvallende schilderijen aan de muur. Ga voor een opvallend vloerkleed en houdt de rest van je meubels groot maar rustig. Less is more.

Metallic

Creëer een luxe interieur door de basis beige, grijs of wit te houden en laat je accessoires spreken. Je kunt hier gerust kleur aan toevoegen maar ga dan voor een rustgevende kleur zoals donkerblauw of bordeaux. Vergroot de ruimte door een grote spiegel neer te hangen en glas in te interieur te verwerken. Dit kunnen zowel schuifdeuren zijn als bijvoorbeeld een tafel. Bespaar niet op accessoires en maak een mix van goud, zilver en koper. Kijk wel uit voor teveel glimmende accessoires en combineer deze ook met mat. Houdt de raamdecoratie rustig en kies bijvoorbeeld voor een mooi wit semi-transparant rolgordijn of mooie witte houten jaloezieën.

Vintage

Combineer koper met opvallende eyecatchers, zoals bijvoorbeeld een groot perzisch tapijt. Wees niet bang om verschillende prints en materialen door elkaar te gebruiken, dit geeft een speels effect en zorgt ervoor dat je interieur tot leven komt. Bewaar de rust door voor een of twee basiskleuren te kiezen en gebruik maximaal twee verschillende felle kleuren in je interieur. Houdt bij kleine ramen de raamdecoratie rustig, wees bij grotere ramen niet bang prints te gebruiken.