De isolerende functie van houten jaloezieën

17 juni 2015

Houten jaloezieën zijn al een tijdje erg populair. Ze geven een aangename en warme sfeer in uw interieur. Door de houten jaloezie met een bijpassende kleur ladderband te combineren, creëert u een unieke uitstraling. De houten jaloezie is een mooie en duurzame vorm van raamdecoratie. Waarom? Omdat ze naast een sfeervolle look ook een isolerende functie hebben!

Isolerende functie

Houten jaloezieën zien er niet alleen heel leuk uit, ze hebben ook een isolerende functie. Normaliter verdwijnt 20 tot 30% van de warmte via de ramen, maar niet met houten jaloezieën.

Een groot deel van de warmte die normaal verdwijnt via de ramen, wordt nu tegengehouden door deze vorm van raamdecoratie. Door de jaloezieën op maat te laten maken, zorgt u ervoor dat deze goed aansluiten op uw raam. Zo voorkomt u dat de warmte verdwijnt tussen kiertjes. Dit is zowel comfortverhogend als energiebesparend. Hier zullen de kosten van de aanschaf van de houten jaloezieën zich vanzelf terugverdienen. Daarnaast helpt u het milieu een handje, twee vliegen in één klap dus.

Houten jaloezieën isolerende functie

Houten jaloezieën in de woonkamer voor isolerende functie. Bron: Pinterest