Een warm welkom: de hal stylen

29 januari 2019

We geven veel aandacht aan de woonkamer, keuken en slaapkamer. Maar de eerste ruimte waar je binnenkomt krijgt minder aandacht. Zonde eigenlijk, want de hal is de ‘eerste indruk’ van het gehele huis. Daarom bieden we jou een flinke dosis inspiratie om jouw hal te restylen!

De hal een make-over geven

De huizen in Nederland zijn over het algemeen niet uitgerust met een grote hal. Hoe kan de kleine ruimte dan nog leuk inrichten zonder het (nog) kleiner te laten ogen? Kleur is erg belangrijk. Bij een grote hal kan je gebruik maken van donkere kleuren, bij een kleine hal is het verstandig om voor lichte pasteltinten te gaan. Een knipoog naar een Scandinavisch interieur, eigenlijk.

Kleine hal inrichten

Een handige, eerste tip is om te werken met een grote spiegel. Een spiegel laat de ruimte namelijk direct groter ogen. Een ronde spiegel is momenteel erg populair, maar een rechthoekige spiegel doet het ook altijd goed.

Daarnaast is het een een aanrader om geen kasten in een hal te plaatsen. Kies voor een rek om jassen op te hangen of ga voor een open kast, zonder deuren. Door een (grote) kast met deuren te gebruiken, blokkeer je een groot deel van de ruimte en oogt je hal (nog) kleiner. Een andere optie zijn wandhaken om je jassen aan op te hangen. Ze nemen weinig ruimte in beslag en zien er ook nog eens heel leuk uit!

de hal restylen

Overal de gewenste privacy

Niets is lekkerder dan thuis komen na een lange dag werken, een gezellig middagje shoppen of na een familiebezoek. Thuis is privacy ontzettend belangrijk, in welke ruimte dan ook. Denk maar aan de ramen naast of in je deur, waar nieuwsgierige aagjes graag doorheen willen gluren. Laat melkglas plaatsen, plak folie op de ramen of plaats een rolgordijn met zijgeleiding, zodat het rolgordijn op zijn plek blijft hangen als je de deur opent.