Binnen koel houden met raamdecoratie op maat

30 juli 2016

Het heeft even geduurd, maar de zomer is echt begonnen. De zon laat steeds vaker van zich zien en dat maakt het heerlijk om buiten te zijn. Dat betekent echter niet dat we het overal graag warm willen hebben. In huis hebben we het graag wat koeler dan buiten, maar hoe doe je dat? Wij leggen je uit waarom raamdecoratie op maat zo belangrijk is bij het binnenshuis koel houden. 

Houd je raamdecoratie gesloten

Het klinkt zo vanzelfsprekend, maar toch vergeten we het vaak. Schijnt de zon? Zorg dan dat jouw raamdecoratie gesloten is. Hierdoor valt er weinig tot geen zonlicht binnen. De hoeveelheid aan zonlicht wat binnenkomt, hangt af van het materiaal van je raamdecoratie. Een verduisterend rolgordijn heeft namelijk een beter isolerende en verduisterende functie dan een (semi-)transparant rolgordijn.

Rolgordijn op maat Jaloezieenverkoop.nl

Verduisterende rolgordijnen op maat. Bron: Better Blinds

Zilveren coating

Een verduisterend rolgordijn op maat houdt de warmte voor een groot deel buiten. In de meeste gevallen is de achterzijde wit of heeft deze dezelfde kleur als de voorzijde. Wat veel mensen niet weten, is dat er ook rolgordijnen op maat met zilveren achterzijde beschikbaar zijn. De zilveren coating weerkaatst de zon, waardoor het binnen koel blijft.

Een isolerende functie

Bij ‘isolerende functie’ denk je waarschijnlijk al snel aan warmte. Echter, dit kan ook betekenen dat het binnen koel blijft. Een voorbeeld zijn houten jaloezieën op maat. Deze vorm van raamdecoratie heeft een isolerende functie, wat betekent dat de warmte buiten gehouden wordt wanneer de jaloezieën gesloten zijn.

Maar niet alleen in de zomer zijn houten jaloezieën prettig voor de portemonnee. Ook in de winter komt de isolerende functie van houten jaloezieën goed van pas. Er verdwijnt namelijk 10 tot 30% aan warmte via de ramen. Zijn de jaloezieën gesloten? Dan blijft het binnen lekker warm.

Houten jaloezieën op maat Jaloezieenverkoop.nl

Houten jaloezieën. Bron: Zeeland Bouwt

Kleurstalen aanvragen

Ben jij benieuwd naar welke vorm van raamdecoratie het beste past in jouw interieur? Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend vijf kleurstalen aan! Door de instellingen van je beeldscherm kan de kleur namelijk afwijken van het origineel. Binnen 1 à 2 werkdagen heb je gewenste kleurstalen al in huis. Met de kleurstalen kan jij kijken of de aangevraagde kleuren goed passen in het interieur.

Kleuradvies nodig? Neem dan telefonisch contact met ons op! Door jouw wensen op kleurgebied met ons te delen, kunnen wij een kleurenset voor jou samenstellen.