Badkamer trends voor 2017

15 maart 2017

Hoe heerlijk is het om je na een drukke werkdag even terug te trekken in de badkamer voor een relaxmomentje. Een heerlijk warme douche of een lekker warm bad. Een mooie, goed ingerichte badkamer doet elke avond weer wonderen voor je. Om jou een handje te helpen, hebben wij de trends van 2017 voor je op een rijtje gezet. 

Beleef een luxe-gevoel in je eigen badkamer

Wat we steeds belangrijker vinden, is het ervaren van een gevoel van luxe. Denk aan het gebruiken van zachte, lekker ruikende douchefoams, het neerzetten van geurstokjes en een strak, wit interieur. Dit klinkt zeker als muziek in je oren. Hier is minimalisme een interieurstijl die goed toepasbaar is. Wit oogt wat luxer dan andere donkerdere tinten.

Velen ervaren de badkamers met Spaanse look ook als luxe. Om dit effect te bereiken, maak je gebruik van kleine vierkante tegels in tinten als beige, grijs en wit. Dit kan over de gehele wand, maar ook een horizontale lijn staat erg mooi. Dit wordt vaak toegepast in een erker, waar men de badproducten neerzet. Het geeft een mooi contrast en doet je zeker denken aan de mooie stranden aan de Spaanse kust.

Badkamer trends 2017

Witte badkamers. Bron foto 1: Interieur Inspiratie Bron foto 2: Huis & Inrichten

Een vrijstaand bad

Een vrijstaand bad is in de badkamer het toppunt van een verwenmoment. Deze mogelijkheid is niet voor iedereen geschikt in verband met beperkte ruimte, maar we willen deze trend toch graag laten zien. Want een vrijstaand bad is iets waar we allemaal over dromen, toch? Het mooist is als het vrijstaande bad vlakbij het raam staat, omdat je dan een mooie lichtinval krijgt. Om toch je privacy te behouden, wat vooral in de badkamer heel belangrijk is, raden wij je aan om te kiezen voor houten jaloezieën. Hierbij kan je zelf de lichtinval en daarmee ook je privacy bepalen.

Badkamer trends 2017

Vrijstaand bad. Bron foto 1:Binti Home Bron foto 2: Coffee In The Sun

Planten in de badkamer

Iets wat we nu steeds vaker zien, is het plaatsen van planten in de badkamer. Het oogt niet alleen heel natuurlijk, waardoor het past bij de botanische woontrend, maar heeft ook nog een goede functie. Planten werken namelijk luchtzuiverend. Varens zijn erg geschikt voor de badkamer, omdat zij zich goed ontwikkelen in warme, luchtvochtige ruimtes. Zet deze wel even op een andere plek wanneer je een raam open zet, want de planten kunnen niet zo goed tegen de koude wind van buitenaf.

Wat een leuk contrast geeft, is het werken met verschillende hoogtes. Werk daarom met hoge plantenbakken of krukjes en werk vanuit daar naar beneden. Hierbij kan je het volledig naar wens samenstellen. Veel of weinig planten? Het is allebei ontzettend leuk. Deze trend is naast de botanische woontrend overigens ook goed toepasbaar bij de Scandinavische woontrend.

Badkamer trends 2017

Planten in de badkamer. Bron foto 1: Make Over Bron foto 2: Solvari