Alles over Child Safety!

18 november 2016

De veiligheid van je kind staat voorop. Echter, soms ben jij je als ouder ook niet bewust van de gevaren die thuis op de loer liggen. Zo kan raamdecoratie een bedreiging vormen. Om de risico’s op ongelukken met kinderen uit te sluiten, heeft de Europese Commissie onlangs de veiligheidsvoorschriften voor binnenzonwering aangescherpt. Omdat er nog onduidelijkheden zijn rondom Child Safety, leggen wij hier alles nogmaals uit. 

Child Safety-bediening

De bestaande Europese CEN Norm EN 13120 is herzien. De twee nieuwe normen, EN 16433 en EN 16434, zijn hieraan toegevoegd. De belangrijkste wijziging in deze norm heeft betrekking op de maximale lengte van bedieningsmechanismen. De lengte van deze bedieningskettingen en -koorden is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder het soort bediening (ketting of koord) en de montagehoogte van het product.

Dit houdt in dat de bediening van jouw raamdecoratie op maat 150cm boven de grond komt te hangen. Daarnaast moet de bediening met de bijgeleverde koord- of kettingspanner (afhankelijk van het product) bevestigd worden volgens de bijschriften. De bediening kan hierdoor geen risico meer vormen voor kleine kinderen.

Alle vormen van raamdecoratie op maat van Jaloezieenverkoop.nl worden uitgevoerd via de voorgeschreven wetten. Binnen het bestelproces vragen wij je om de montagehoogte. De montagehoogte is de hoogte vanaf de vloer tot de plek waar de schroeven in de muur worden geboord m.b.t. de montagesteunen. Er kan geen bestelling geplaatst worden als de montagehoogte niet is opgegeven.

Raamdecoratie is ‘Child Safety‘ wanneer de bediening minimaal 150cm boven de grond hangt. Ter verduidelijking hebben wij een voorbeeld. Is de montagehoogte 200cm? Dan wordt de ketting 50cm lang. Is de montagehoogte 250cm, dan wordt de ketting 100cm lang. Kom je er zelf niet uit? Schroom dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice.

Child Safety bij Jaloezieenverkoop.nl

Vanaf heden moet gelet worden op de volgende elementen:

  • Bij een oneindige ketting is het niet meer mogelijk om een luxe kettinggewicht te bestellen. Een luxe kettinggewicht is daarentegen wel mogelijk bij een ketting met breekconnector. De ketting ‘breekt’ wanneer er een gewicht zwaarder dan 6 kilo aan de bediening trekt. Bij interesse in een ketting met breekconnector dien je dat aan te geven binnen het bestelproces bij de bestelnotities.
  • Bij raamdecoratie met bedieningskoord is het verplicht om een koordkikker te gebruiken. Je wikkelt het koord om de koordkikker, zodat de lus niet loshangt.
  • Er moet te allen tijden een montagehoogte opgegeven worden. Wij zorgen ervoor dat de bediening van de door jou bestelde raamdecoratie 150cm boven de vloer hangt. Zonder montagehoogte kan er geen bestelling geplaatst worden.
  • Bij de bestelling wordt altijd een ketting-/koordspanner geleverd (afhankelijk van het product). Deze dient gemonteerd te worden volgens de montagehandleiding die bijgeleverd is bij de bestelling.

Omdat wij kindveilgheid erg belangrijk vinden, leveren wij uitsluitend raamdecoratie op maat volgens de Child Safety normen. Bij de aanschaf van raamdecoratie op maat bij Jaloezieenverkoop.nl zal de bediening te allen tijden Child Safety geleverd worden.