Accessoires aan de muur

28 april 2016

We zijn dol op accessoires en dat is ook vaak te zien. In elk plekje van het huis komen we wel een paar accessoires tegen. Het is daarom wat lastig om de rust in het interieur te behouden. De accessoires mogen namelijk wel gezien worden, maar het moet niet te druk ogen. Hoe zorg je er dan voor dat je accessoires dan nog leuk verwerkt in je interieur? 

Accessoires ophangen!

We zijn al snel geneigd om accessoires op de salontafel, het dressoir of gewoon op de grond te zetten. Boren in de muur doen we namelijk niet graag. We blijven veilig met kleine accessoires op de tafels. Dan lopen we echter tegen het volgende probleem aan: de muren blijven leeg.

Een wandrek is in deze situatie een perfecte oplossing! Omdat de accessoires niet vastzitten, kan je deze om de zoveel dagen, weken of zelfs maanden weer omwisselen voor nieuwe accessoires! Zo kan je je wandrek aanpassen aan nieuwe kleur- en interieurtrends. Of je maakt het seizoensgebonden; denk aan vrolijke kleuren in de zomer en takjes, bladeren en dennenappels in een glazen pot in de herfst.

Accessoires aan de muur

Een wandrek breekt de ruimte. Bron: Roomed

Is zo’n wandrek nou niets voor jou? Dan zijn wandplanken ook nog een leuke oplossing! Je kunt hier kiezen voor een aantal planken met dezelfde afmetingen, maar ook voor planken met verschillende afmetingen. Dat geeft een speels effect. Let er hierbij wel op dat het sneller druk oogt, vooral als je werkt met grote accessoires.

Accessoires aan de muur

Speels gebruik van wandplanken. Bron: Werkspot

Muurbloempje

Deze optie is geïnspireerd op de botanische woontrend. Groen in huis halen is namelijk steeds populairder. We zien het veel in de woonkamer en keuken terugkomen. In potjes en vazen op tafel en in grote potten op de grond. Maar wat dacht je van groen ophangen aan het plafond?

De bolvaas aan het plafond is een nieuwe trend op gebied van planten en bloemen. Maar naast planten kan je ook accessoires bewaren in deze vaas! Voor een speels effect kan je de bolvazen op verschillende hoogtes hangen.

Accessoires aan de muur

Bolvazen aan het plafond. Bron: Pinterest

Zorg wel voor een geheel

Eenheid in het interieur is een must. Kijk naar de kleuren die de basis vormen. Zie je vooral veel blauw in het interieur? Pas hier dan je accessoires op aan.Welke materialen zie je veel terug in het gebruik van accessoires? Stem hier je raamdecoratie op af. Zo gaat staal goed samen met aluminium jaloezieën en gaan veel kussens en dekens goed samen met een rolgordijn of duorolgordijn op maat. Wil je zeker zijn van je keus? Vraag dan gratis en geheel vrijblijvend kleurstalen aan!

Accessoires aan de muur

Rolgordijn op maat. Bron: Pinterest