9 tips voor het kiezen van raamdecoratie

29 januari 2016

Raamdecoratie op maat is een grote investering. Je wilt er toch minimaal een aantal jaar mee doen. Het liefst kies je dan ook in één keer goed. Maar hoe maak je een goede keuze? Wij delen 9 tips met jou voor het kiezen van raamdecoratie die perfect bij jou en je interieur past!

1. Doe inspiratie op

Dit is een van de belangrijkste tips. Inspiratie is erg belangrijk en kost niet eens veel tijd of inspanning. Met een bezoekje aan een leuke woonwinkel zoals Loods 5 of wat inspiratie via ons Pinterestbord kan je al genoeg inspiratie opdoen! Welke sfeer wil je in je interieur? Welke kleuren hebben je voorkeur? Door wat inspiratie op te doen, zijn deze vragen binnen no time beantwoord!

2. Licht filteren

In de winter hangt de zon vaak laag en in de zomer staat ze hoog aan de hemel te pronken. Heerlijk, maar toch kan die zon soms knap lastig zijn. Bijvoorbeeld op de werkkamer. Niemand zit op een terugkaatsende zon op het beeldscherm van de laptop of computer te wachten. Jaloezieën zijn populair, maar jammer genoeg minder geschikt als het gaat om licht filteren. Semi-transparante of verduisterende rolgordijnen op maat zijn voor deze situaties meer geschikt.

Licht filteren op het kantoor

Licht filteren op kantoor met rolgordijnen. Bron: Imagicasa

3. De plaats in huis

Raamdecoratie in de woonkamer of in de slaapkamer? Het is belangrijk dat je goed kijkt naar de plek in huis. In de slaapkamer moet raamdecoratie verduisterend zijn voor een prettige nachtrust. In de woonkamer mag het (semi-)transparant zijn, dus het mag licht doorlaten. Wil je raamdecoratie plaatsen in de badkamer? Dan zijn een rolgordijn met badkamerstof of aluminium jaloezieën de juiste keuze!

4. Laat er een specialist naar kijken

Je kan de situatie uitleggen, maar voor adviseurs of verkopers is het makkelijker om de situatie ook daadwerkelijk te zien. Maak dus een foto van het raam/de ramen en laat deze zien of mail deze. De verkopers of adviseurs kunnen dan goed met je meedenken!

5. Energie besparen?

Warmte gaat, zonder dat je het merkt, snel verloren via de ramen. Zonde voor je energierekening natuurlijk. Gelukkig is er een oplossing: houten jaloezieën of verduisterende rolgordijnen. Houten jaloezieën op maat houdt de warmte tegen, waardoor er minder warmte verloren gaat. Ook het verduisterend rolgordijn houdt warmte tegen. Dit door de coating aan de achterzijde van het rolgordijn. Het ziet er dus niet alleen leuk uit, het werkt ook energiebesparend en is dus goed voor de portemonnee!

Houten jaloezieën met energiebesparende werking

Houten jaloezieën met een energiebesparende werking. Bron: Mr Woon

6. Bepaal de kleur

De kleur is erg belangrijk. Om een mooi geheel in het interieur te creëren, moet je de kleur uit je interieur meenemen tijdens het kiezen van raamdecoratie. Een interieur met grijstinten vraagt dus niet om een rood rolgordijn en een interieur met bruintinten gaat niet samen met blauwe aluminium jaloezieën. Om te kijken of de kleur goed in jouw interieur past, biedt Jaloezieenverkoop.nl je de mogelijkheid om gratis en vrijblijvend 5 kleurstalen aan te vragen. Je kan zo zien of de kleur die je voor ogen had goed past, of uiteindelijk toch niet is wat je wil.

7. Kijk naar jouw interieur

Heb je een industrieel interieur? Dan zijn 50mm aluminium jaloezieën in matte uitvoering perfect! Heb je een Scandinavisch interieur? Dan mag het wat liever en zijn 25mm aluminium jaloezieën of transparante rolgordijnen wat voor jou. Kijk naar de stijl van jouw interieur en kies op basis daarvan je raamdecoratie uit. Dit zorgt voor een mooi geheel in huis!

Scandinavisch met jaloezieën

Jaloezieën in een scandinavisch interieur. Bron: Interior Junkie

8. De bediening

De meesten denken hier niet over na, maar ook de bediening is belangrijk om over na te denken. Zorg dat de bediening makkelijk te bereiken is. Liever de bediening links omdat de bank rechts staat? Of liever de bediening rechts omdat de tv-kast links staat? Denk er goed over na. We hebben ook hiervoor wat tips opgesteld.

9. Child Safety

Voor de gezinnen met kleine kids onder ons, let op! Raamdecoratie is sinds een jaar verkrijgbaar in Child Safety-uitvoering. Het enige wat jij dan hoeft te doen, is het opgeven van de montagehoogte vanaf de vloer. Wij doen dan de rest. De ketting zal altijd 1,5 meter boven de grond hangen, waardoor je geen risico meer loopt dat je kind verstrikt raakt in de ketting van jouw raamdecoratie.