9 budget tips om je interieur te restylen

22 december 2015

December, de maand van de feestdagen. Gezellig, samen met de familie de koude dagen doorbrengen. Jammer genoeg hangt er toch een aardig prijskaartje aan deze maand. Een paar low budget tips om je interieur te restylen komen dan ook als geroepen! Gaat het om een grote of kleine verandering? We hebben aan iedereen gedacht, dus lees snel verder!

1. De boel omgooien

Het veranderen van je interieur hoeft geen geld te kosten. Wat dacht je van een andere opstelling? Het schuiven met meubels kan voor de leukste opstellingen zorgen!

2. Kunst in huis

“Een mooi schilderij, dat zou gaaf zijn! Maar zo duur..”

Er zit inderdaad een aardig prijskaartje aan een mooi schilderij. Als je het koopt tenminste. Wat veel mensen niet weten, is dat je ook kunst kunt huren! Per maand betaal je een klein bedrag (rond de €15,00), niet duur dus. Een kunstwerk in huis voor een maandje of misschien wel voor een jaar of twee? Alles is mogelijk. Kijk bijvoorbeeld eens op LeaseArt of bij de Kunstuitleen van IQ om te zien wat je allemaal in huis kunt halen.

Schilderij huren dat past bij interieur

Interieur met pasteltinten. Bron: Welke.nl

3. Tweedehands

Echt toe aan andere meubels? Een nieuw meubelstuk is al gauw behoorlijk prijzig. Neem eens een kijkje op Marktplaats.nl of bij de kringloopwinkel bij jou in de buurt, want de kans is groot dat je daar een leuke stoel of mooie tafel vindt!

En is het wel een mooi meubelstuk, maar niet jouw kleur? Met een likje verf geef je een tweedehands kast een heel nieuw leven en met een plaid of grand foulard tover je die oude bank om tot iets nieuws.

Niet fan van meubels die gebruikt zijn door onbekenden? Misschien heeft een familielid nog wat op de zolder staan! Niet geschoten is altijd mis.

4. Raamdecoratie

Raamdecoratie is de finishing touch van het interieur. Houten jaloezieën zijn op het moment erg populair, maar de prijs is niet heel ‘feestdagenvriendelijk’. Aluminium jaloezieën zijn een stuk goedkoper en passen vaak minstens zo goed in het interieur.

Geen interesse in jaloezieën? Dan kun je ook aan een rolgordijn op maat denken. Ook deze vorm van raamdecoratie is niet duur.

Vind je het leuk om voor de sier nog gordijnen in je huis te hangen? Overweeg dan een set kant-en-klaargordijnen aan te schaffen. Als je niet van plan bent de gordijnen dicht te doen en ze enkel voor de sier links en rechts van je raam te hangen, is kant-en-klaar helemaal prima voor je.

Overigens voelt het online aanschaffen van raamdecoratie misschien wat eng aan. Is de kleur wel hetzelfde op de website als in het echt? Veel mensen gaan daarom toch maar naar de winkel. Door je raamdecoratie online te bestellen, kun je echter veel geld besparen. En de meeste shops bieden je de mogelijkheid om gratis en vrijblijvend kleurstalen aan te vragen.

Aluminium jaloezieën in het interieur

Aluminium jaloezieën in het interieur. Bron: Woontrendz

5. Sample sales

Zijn tweedehands meubels nou echt niks voor jou? Dan hebben we nog een oplossing. Woonwinkels houden zo’n 1 à 2 keer per jaar een sample sale. Meubels worden hier dan voor mooie prijsjes aangeboden. Maar wees op tijd, de mooiste meubels zijn natuurlijk als eerste weg.

6. Een likje verf

Nog blij met de meubels die je hebt, maar toch toe aan een kleine verandering? Wat dacht je van een ander kleurtje op de muur? Zo’n kleine verandering kan wonderen doen voor jouw woon- of misschien wel slaapkamer.

Een nieuwe kleur op je muur

Blauw in het interieur. Bron: Interior Insider

7. Groen in huis

Het is erg populair om groen in huis te halen! Van een kleine cactus tot grote plant, alles kan en alles mag. Het ziet er niet alleen heel leuk uit, het heeft ook een praktische functie. Het is namelijk een natuurlijke luchtzuiveraar.

Geen groene vingers? Een cactus of vetplant heeft weinig water nodig.

8. Accessoires in huis

Een aanpassing in de vorm van accessoires kan natuurlijk ook! Daarin kun je natuurlijk voor luxe designaccessoires kiezen, maar ook op zoek gaan naar de koopjes. Bij IKEA, Xenos of Action bijvoorbeeld. Nieuwe kussentjes, een fotolijstje of een lekker dekentje is niet duur en kan toch voor verandering zorgen in je woonkamer.

Accessoires in het interieur

Gekleurde accessoires in het interieur. Bron: Homedeco

9. Do It Yourself

Wil je nou iets hebben wat echt uniek is? Steek dan de handen uit de mouwen, want we hebben een leuk doe-het-zelf-idee voor je gevonden!

Wat heb je nodig?

  • Bierflesjes
  • Wijnflessen
  • Verf
  • Kwasten
  • Lange kaarsen

Op bier- en wijnflessen zit altijd wel een etiket. Deze halen we eraf door de fles even in warm water te leggen zodat het kan weken. Daarna verwijder je het etiket met een schuursponsje. Vervolgens kan je aan de slag met de verf. Ga voor 2 laagjes verf, zodat het echt goed dekt. Wil je een kaarsenhouder met twee kleuren? Met een rolletje tape is dat klusje zo geklaard!

DIY Flessen

Leuke, zelfgemaakte kaarsenhouders. Bron: Stijlvol Styling