5 Tips voor het praktisch inrichten van de keuken

22 januari 2019

In alle kookmagazines, kookprogramma’s op televisie en op Instagram komen prachtige keukens voorbij. Hierbij worden alle ingrediënten en keukengerei uit de kast gehaald om de meest prachtige en smaakvolle gerechten te maken. Wie wil dat nou niet?! Maar wel op een efficiënte manier, natuurlijk. De oplossing: richt je keuken praktisch in! Zo kun je overal snel bij en maak je van jezelf een echte keukenprins(es). Wij hebben 5 tips op een rijtje gezet die niet voor de hand liggend zijn. Zo kun jij op een unieke wijze van je keuken een geordende kookruimte maken!

Tip 1: Uitschuifbare eettafel

We begrijpen dat een grote tafel niet altijd mooi is. Maar wat nou als je een groot gezin hebt, graag vrienden over de vloer hebt of eens in de zoveel tijd een diner voor je familie geeft? Dan is een uitschuifbare tafel iets voor jou. Bij een uitschuifbare tafel begin je met een ‘kleine’ eettafel die je vervolgens kan uitklappen of uitschuiven en daarbij je eettafel een stuk langer maakt. Niet alleen efficiënt, maar ook nog eens mooi!

Tip 2: Krijtverf of krijtbord

Langs de keukenkastjes zit altijd wel een loze muur, waar je niets mee lijkt te kunnen. Echter, niets is minder waar! Je kunt deze muur gebruiken als ‘notitiemuur’. Gebruik krijtverf of een echt krijtbord om de muur mee aan te kleden. Vervolgens kun je hier je boodschappenlijstjes, recepten of leuke tekeningetjes van je kinderen kwijt. Zo maak je de keuken huiselijker en heb je geen last meer van plakbriefjes of magneetjes aan de koelkast.

Tip 3: Verticale lades

Iedere keuken wordt gekenmerkt door de vele horizontale lades. De nieuwste trend geeft je echter de mogelijkheid om je keukenspullen ook verticaal op te bergen. Deze lades maken het veel gemakkelijker om bij al je spullen te komen. Bovendien kun je hier makkelijk langere items, zoals muesli, in kwijt omdat de laderuimte een stuk hoger is.

Optimale inrichting keuken

Tip 4: Magnetische kruidenpotjes

De ruimte die je nu over hebt op je koelkast, doordat je een krijtbord hebt, kun je gebruiken voor iets anders. Wij introduceren: de magnetische kruidenpotjes. Heb jij ze al wel eens voorbij zien komen bij een familielid of op social media? Waar normale kruidenpotjes veel laderuimte in beslag nemen, hangen deze potjes nooit meer in de weg. Bovendien ziet het er super gezellig uit en zorgt het voor een leuke aankleding in je praktische keuken.

Geen koelkast waar je magneten op kunt gebruiken? Een kruidenrekje aan de binnenkant van de keukenkastjes is ook een goed alternatief. Nog steeds kan je er snel bij én maak je optimaal gebruik van de ruimte.

Tip 5: Meer licht voor optisch grotere keuken

Om een praktische keuken compleet te maken is de hoeveelheid licht erg belangrijk. Met weinig licht heb je misschien minder zin om te koken en komt je keuken veel minder ruimtelijk over. Toch wil je wel wat privacy hebben in de keuken. Bij Jaloezieenverkoop.nl kan je terecht voor duo rolgordijnen van de hoogste kwaliteit. Dit zijn rolgordijnen die uit twee lagen stof bestaat. Door de twee lagen stof kan je de gewenste privacy en lichtinval combineren. Want waarom kiezen tussen twee?! Het duo rolgordijn geeft je de ideale combinatie.

duo rolgordijn keuken