5 tips als je gaat verhuizen

13 juni 2017

Wij geven je op onze blog veel inspiratie over wonen en hoe je jouw interieur kan inrichten. Maar hoe zit het als je gaat verhuizen? Het is een hele klus. Wij willen je ook bij het proces van verhuizen graag helpen. Daarom hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet. 

1. Begin op tijd

Je hebt ongemerkt veel meer spullen dan je denkt. Naast een hoop kleding heb je ook nog toiletspullen, schoonmaakmiddelen, wasmiddelen, schoenen, tassen.. Genoeg om in te pakken. Begin dus op tijd! Je hebt niet alle spullen nodig. Ga je in de zomer verhuizen? Pak dan al je truien en lange broeken, laarzen en winterjassen in. Die heb je echt niet meer nodig. En wat dacht je van je voorraad douchespullen? Ook hier kan je al het een en ander van inpakken. Op tijd beginnen gaat je later veel stress schelen.

2. Nummer je dozen of voorzie het van een kleur

Door voor elke ruimte een andere kleur sticker te gebruiken, zie je tijdens het uitpakken welke dozen bij elkaar horen en naar welke ruimte ze gebracht moeten worden. Niets is vervelender als het tillen van dozen zonder te weten waar het naartoe gebracht moet worden. Door alle dozen die voor dezelfde ruimte geschikt zijn te nummeren, kan je ook zien of je alle dozen al bij elkaar hebt.

Verhuizen stickers

Verhuisdozen voorzien van stickers en nummers. Bron: Help ik verhuis

3. Bewaar oude kranten

Hoezo oude kranten bewaren? Voor je servies! Je borden, mooie wijnglazen en theemokken zijn breekbaar en wil je dus zo voorzichtig mogelijk vervoeren. Wikkel je borden in oude kranten voordat je ze inpakt in dozen. Vermeld er ook nog even op dat er breekbare spullen inzitten. Zelf weet je waarschijnlijk wel wat er in die dozen zit, maar een vriend of vriendin die je komt helpen weet dat misschien niet. En bewaar alle noppenfolie die je in de komende tijd krijgt bij bestellingen. Die kan je weer mooi gebruiken voor wijnglazen!

4. Elektrische apparaten en snoeren.

Stekkers, snoeren en kabels zijn items die makkelijk door de war gehaald worden. Bewaar ook de rollen van je toiletpapier. Lange kabels kun je makkelijk inpakken door er in het midden een toiletrolletje omheen te doen. Hier kan je tevens opzetten waar de kabel voor is. Hierna is het gemakkelijker om de kabels in dozen te verhuizen zonder dat deze in de knoop komen te zitten. Want we weten allemaal wel hoe lang het duurt voordat je de klit van kabels uit elkaar hebt gehaald..

Verhuizen kabels

Efficiënt kabels verhuizen. Bron: Society 19

5. Nieuwe raamdecoratie bestellen? Wacht er nog even mee!

Het uitstellen van raamdecoratie bestellen? Dat is niet iets wat je snel van ons zal horen. Met een gemiddelde levertijd van 1,5 week is het vroegtijdig bestellen van raamdecoratie geen overbodige luxe. Bij nieuwbouwhuizen moet er echter nog vaak gestuct en geverfd worden. Omdat raamdecoratie een product op maat is, luistert het best nauw. Door een stuclaag en een laagje verf kan de breedte en hoogte een aantal millimeter verschillen. Meet dus pas de maten op nadat er gestuct is. Het zou namelijk zonde zijn als het niet meer past.

Bij de al iets oudere huizen is het geen probleem en kan je al vroegtijdig je gewenste raamdecoratie bestellen. Vergeet je overigens niet om gratis en geheel vrijblijvend kleurstalen aan te vragen? Deze heb je binnen 1 à 2 werkdagen al in huis. Hiermee kan je zelf kijken welke kleur het best uitkomt binnen de ruimte.