4 Meetinstructie tips voor (duo)rolgordijnen

21 maart 2016

Wij krijgen nog vaak de vraag of we een meetdienst hebben. Als consument ben je toch snel bang dat het verkeerd gaat als je het zelf doet. “En het team van Jaloezieenverkoop.nl moet er verstand van hebben, dus die kunnen het wel doen.” Wij snappen dat natuurlijk helemaal. Maar wist je al dat het opmeten wat betreft rolgordijnen en duorolgordijnen eigenlijk kinderspel is?

Het is natuurlijk wel iets wat nauw luistert. Je moet geconcentreerd te werk gaan. We laten je zien wat je nodig hebt en geven je tips over het opmeten!

Wat heb je nodig?

  • Een meetlat/rolmaat,
  • Een notitieblok (om de maten op te schrijven),
  • Een pen of potlood.

Alle spullen heb je al in huis, dus dat is een goed begin! Door naar de tips.

Tip #1: Meerdere malen meten

‘Even’ een keertje meten is niet erg verstandig. Omdat je zowel de hoogte als breedte opmeet, is het verstandig om op meerdere plekken te meten en/of te controleren. Vooral in oude huizen loopt het niet altijd waterpas. De maten kunnen dus verschillen, afhankelijk vanaf waar je meet.

Tip #2: ‘In de dag’ of ‘op de dag’?

In de dag‘ betekent dat het (duo)rolgordijn tussen de twee muren komt te hangen. Hij komt dus in het kozijn of tegen het plafond te hangen. Meet vervolgens de gewenste breedte en de hoogte van het rolgordijn. Wij adviseren je om eenmalig 0,3 cm van de totale opgemeten breedte af te halen. Dit heeft te maken met de eventuele speling.

Meten in de dag

Een rolgordijn met montage op de dag

Op de dag‘ betekent dat het (duo)rolgordijn op het raamkozijn wordt geplaatst. Meet ook hier de gewenste breedte en hoogte van het rolgordijn. Hier adviseren wij om eenmalig 3,5 cm bij de totale opgemeten breedte toe te voegen. Dit heeft te maken met de nodige overlapping.

Meten op de dag

Een rolgordijn met montage op de dag

Tip #3: Let op eventuele obstakels

Let bij het meten van de breedte en hoogte altijd op eventuele obstakels, zoals de draairichting van het raam, handgrepen of dievenklauwen. Om ervoor te zorgen dat dit soort obstakels de functionaliteit van het (duo)rolgordijn niet hinderen, is het verstandig om het (duo)rolgordijn hier voor te plaatsen. ‘Op de dag‘ is dan een juiste keuze.

 

Tip #4: Neem bij twijfel contact met ons op

Blijf je hierna nog met enige vragen zitten of heb je te maken met een afwijkende situatie, waarbij je niet goed weet hoe je dit aan moet pakken? Schroom dan niet om contact op te nemen met de klantenservice van Jaloezieenverkoop.nl! Daar zijn ze immers voor. Zij helpen je om de juiste keuze te maken en kunnen advies geven daar waar nodig is. Zo voorkom je uiteindelijk dat er iets fout gaat en weet je dat je de juiste maten hebt! De meetinstructie zal overigens ook bijgevoegd worden als je kleurstalen aanvraagt.