4 Voordelen van een Perfect Fit!

15 maart 2017

Binnenkort kan je bij ons ook terecht voor het populaire Perfect Fit Systeem. Het Perfect Fit Systeem is een systeem waarbij het rolgordijn geplaatst wordt binnen een frame. Deze vorm van raamdecoratie is dus vooral geschikt voor een kiep- en kantelraam, maar kan ook prima voor andere ruimten. Om je alvast kennis te laten maken met dit product, hebben wij de vijf belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet. 

1. Niet boren en schroeven

Het grootste voordeel van het Perfect Fit Systeem is toch wel dat je niet hoeft te boren en schroeven in je kunststof kozijn. Dit product bevestig je namelijk met een aantal clips (afhankelijk van de hoogte en breedte) tussen het rubber en het glas. Daarvoor moet de sponningdiepte wel minimaal 18mm zijn. Dit meet je gemakkelijk door een pasje (zoals een bankpasje) op de hoek van je kozijn te leggen en vervolgens met een liniaal of een meetlat te meten wat de ruimte is tussen het kozijn en het zichtbare glas. Bij een houten kozijn is boren en schroeven nog wel nodig.

2. Geen ketting meer

Door de aangescherpte wetten m.b.t. Child Safety moet een ketting minimaal 150cm boven de grond komen te hangen. Dit zorgt in veel gevallen voor kleine kettingen van zo’n 30 cm lang. Een Perfect Fit Systeem bedien je met handgrepen aan de onderzijde, waardoor een ketting overbodig is. Dit zorgt ervoor dat deze vorm van raamdecoratie op maat geen risico vormt voor kleine kinderen.

3. Perfect geschikt voor kiep- en kantelramen

Een standaard vorm van raamdecoratie is, zonder zijgeleiding, niet goed geschikt voor kiep- en kantelramen. De zijgeleiding wordt aan de onderlat bevestigd. Zonder zijgeleiding kan een rolgordijn namelijk gaan klapperen wanneer er een raam (en/of deur) opengaat. Ook kan de raamdecoratie niet mooi sluiten door obstakels, zoals een handgreep op het raam. Doordat het Perfect Fit Systeem op het kozijn gemonteerd is, klappert het niet en hoef je je ook geen zorgen meer te maken over obstakels. Een ander obstakel waar mensen tegenaan lopen tijdens de aanschaf van raamdecoratie is een ventilatierooster aan de bovenzijde van het raam. Bij een Perfect Fit Systeem meet je het zichtbare glas en verminder je vervolgens de hoogte met 2,5 cm.

4. Mooi afstemmen op het kozijn

Om het systeem mooi af te stemmen op je kozijn, bieden wij een aantal RAL-kleuren aan. Zo kan je kiezen uit RAL-kleuren 9001 (Crème), 9010 (Wit), antraciet en lichtgrijs. Niet alleen de kleur van het rolgordijn, maar ook de kleur van het profiel (het frame waarin het rolgordijn wordt geplaatst) is aan te vragen als kleurstaal. Om een staal van de RAL-kleuren aan te vragen, dien je dit aan te geven bij de notities in het proces van kleurstalen aanvragen.

Perfect Fit Systeem Voordelen

Perfect Fit in het interieur. Bron: Woongilde