4 tips voor aanschaf van aluminium jaloezieën!

06 oktober 2016

De aanschaf van raamdecoratie op maat vraagt om oplettendheid. De aanschaf van raamdecoratie kan voor sommigen wat spannend zijn. Omdat het speciaal voor jou op maat gemaakt wordt, kan je het niet ‘eventjes’ ruilen. Je moet er dus voor zorgen dat je de juiste maten hebt opgemeten. Dit keer leggen we je uit waar je goed op moet letten bij het aanschaffen van aluminium jaloezieën op maat! 

1. Welke lamelbreedte past bij mijn interieur?

Oké, het worden dus aluminium jaloezieën. Maar dan zijn we er nog niet! Welke maat lamellen passen het best binnen jouw interieur? Zijn het 16mm, 25mm of toch 50mm aluminium jaloezieën op maat? 16mm aluminium jaloezieën zijn het best geschikt voor kleine ramen of voor montage op de deur. Deze lamelbreedte wordt, dankzij haar verfijnde uitstraling, vaak gebruikt in een Scandinavisch interieur.

Bij grote ramen zijn 50mm aluminium jaloezieën erg mooi, omdat ze de breedte van de ruimte mooi accentueren. Daarnaast heeft deze lamelbreedte een soortgelijke uitstraling als de 50mm houten jaloezieën, maar zijn iets goedkoper! Deze lamelbreedte zien we vooral veel terugkomen in het industriële interieur, dankzij de stoere look.

Tot slot, de 25mm aluminium jaloezieën! Deze lamelbreedte komt in vrijwel elk interieur goed tot haar recht. In een matte, grijze tint zullen 25mm jaloezieën mooi uitkomen in een industrieel interieur. In een poederroze, gelakte uitvoering is de jaloezie goed geschikt voor in een Scandinavisch interieur.

2. Het kiezen van de juiste kleur

Om voor een mooie eenheid in het interieur te zorgen, is het kiezen van de juiste kleur erg belangrijk. Welke kleur is overheersend binnen jouw interieur? Of welke woontrend heb jij toegepast? Allemaal factoren waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van de juiste kleur.

Bij een Scandinavisch interieur zorgen lamellen in een pasteltint voor een mooie eenheid. Het kleurenpalet van deze woontrend bestaat uit gebroken wit, poederroze, lichtblauw, beige en crème. Het zijn vooral zachte, lichte kleuren die gebruikt worden. Vooral de lamellen met zijdeglans staan mooi in een interieur als deze.

Bij een industrieel interieur zijn donkere tinten een aanrader. Vooral matte lamellen komen mooi tot hun recht in deze interieurstijl, omdat daarmee het stoere effect wordt versterkt. Kleuren als grijs, zwart, bruin en blauw in een donkere uitvoering passen perfect binnen deze woontrend.

Weet je niet welke kleur mooi uitkomt binnen jouw interieur? Wij helpen je graag bij het kiezen van de juiste kleur. Je kan namelijk gratis en geheel vrijblijvend 5 kleurstalen aanvragen. Zoekend naar een bepaalde tint/kleur? Geef jouw wens dan aan bij het aanvragen van je kleurstalen. Wij kunnen naar aanleiding van jouw wens een mooie stalenset samenstellen!

Aluminium jaloezieën blauw industrieel

Industrieel interieur met blauwtinten

3. De montage en bediening

Iets waar goed op gelet moet worden, is de gewenste montage. Een aluminium jaloezie kan namelijk zowel ‘in de dag’ als ‘op de dag’ geleverd worden. Bij montage in de dag wordt de jaloezie in het kozijn, tussen de muren of tegen het plafond gemonteerd. Bij montage op de dag wordt de jaloezie op de muur gemonteerd. Kom je er niet helemaal uit? Dan zal de meetinstructie mogelijk nog extra duidelijkheid bieden.

Daarnaast is de kant van de bediening iets waar makkelijk overheen gekeken wordt. Toch kan het voor enige hinder zorgen wanneer de bediening niet aan de kant wordt geplaatst die je in gedachten had. Het zal voor zich spreken dat de keuze voor trekken en/of tuimelen aan de rechterkant wordt gekozen wanneer de bediening aan de linkerkant voor enige hinder kan zorgen (en andersom).

Zijn de jaloezieën bedoelt voor plaatsing op een deur of kiepkantelraam? Bekijk dan de mogelijkheid voor montage met zijgeleiding. Onze klantenservice helpt je daar graag verder bij!

4. De afwerking

Een jaloezie wordt afgemaakt met ladderkoord of ladderband. Bij de lamelbreedten 16mm en 25mm wordt altijd gebruik gemaakt van ladderkoord. Ladderband is voor deze lamelbreedten niet mogelijk. Bij een lamelbreedte van 50mm zijn daarentegen allebei de opties mogelijk!

Daarnaast kunnen we de jaloezie ook uitvoeren met ‘Child Safety‘-mogelijkheid. Hierbij geef je de montagehoogte vanaf de grond aan. Wij zorgen er dan voor dat de bediening 150cm boven de grond komt te hangen, waardoor het voor kleine kinderen niet meer mogelijk is om te stikken in de bediening.

Aluminium jaloezie Jaloezieenverkoop.nl