4 Slaapkamers om bij weg te dromen

12 april 2017

Hoe lekker is het om na een lange werkdag op je bed neer te ploffen. Tijd voor een goede nachtrust, want dat hebben we allemaal nodig. Een heerlijk rustmomentje waardoor jij de volgende dag weer fris en fruitig kan beginnen aan nieuwe uitdagingen die die dag te bieden heeft. Heb jij nog een hele dag voor de boeg? Dan hebben wij vier slaapkamers om bij weg te dromen. Een beetje inspiratie is natuurlijk nooit verkeerd (maar, blijf je wel wakker?)

Heaven on earth

De eerste inspiratiefoto is een heerlijk voorbeeld om bij weg te dromen. De kleurencombinatie van lichtblauw en wit zorgt voor rust en het natuurlijke licht van buitenaf laat de ruimte luchtig ogen. Dat is overigens heel belangrijk in de slaapkamer. Zodra de slaapkamer rommelig oogt, is je nachtrust niet optimaal omdat er teveel prikkels zijn. Zorg dus dat je slaapkamer rustig oogt, waardoor jij heerlijk kan wegdromen.

Om ’s ochtends te blijven genieten van deze mooie lichtinval, zijn witte houten jaloezieën op maat een mooie oplossing. Hierbij kan je zelf de privacy en de lichtinval bepalen. Vergeet je geen kleurstalen aan te vragen?

Slaapkamer om bij weg te dromen Jaloezieenverkoop.nl

Wegdromen bij slaapkamers. Bron: Unzune

Op een roze wolk

Pasteltinten doen het over het algemeen heel goed als we kijken naar het interieur van de slaapkamer. Het oogt rustig en zorgt er dus voor dat er minder heftige prikkels zijn. Zo zal een oranje muur geen bevorderlijk effect hebben op de nachtrust. Poederroze daarentegen weer wel! Bij deze foto zie je dat roze mooi gecombineerd is met lichte tinten zoals wit en crème. Dit interieur past goed binnen de Scandinavische woontrend.

Om toch wat contrast toe te voegen, is er gekozen voor een aantal donkerkleurige kussens. Dit zijn perfecte items om te spelen met kleur zonder dat het te opzichtig wordt. Om nog even door te dromen, is een aluminium jaloezie een goede optie. De gefilterde lichtinval zorgt dat jij ’s ochtends op een natuurlijke wijze gewekt wordt. Alleen nog een ontbijtje op bed en dan is het plaatje alweer compleet!

Slaapkamer om bij weg te dromen Jaloezieenverkoop.nl

Pastelroze in de slaapkamer. Bron: Lady Lemonade

Botanisch dromen

Natuurlijk hoeft het niet allemaal zo strak en rustig te zijn. Het is maar waar jij de voorkeur aan geeft. Zo kan een slaapkamer met botanisch interieur ook heerlijk zijn om bij weg te dromen. Door wit te combineren met houtkleuren en het af te maken met planten, creëer je een leuk contrast zonder het te druk te laten ogen. Daarbij zijn planten een echte aanrader in het interieur, omdat deze luchtzuiverend werken.

Om het geheel wat rustig te houden, raden wij je aan om te kiezen voor een verduisterend rolgordijn. Houten jaloezieën zijn ook een goede optie maar, kan wat onrustig ogen wanneer er al veel gebruik gemaakt wordt van houten meubels en accessoires. Een verduisterend rolgordijn zorgt hier voor rust.

Slaapkamer om bij weg te dromen Jaloezieenverkoop.nl

Botanische slaapkamer. Bron: Anthropologie

Zwart-wit

Voor de liefhebbers van zwart en wit hebben wij ook een inspiratiefoto opgezocht. Zwart en wit worden vaak gecombineerd met grijs om de harde lijnen te verzachten. Om een rustig geheel te creëren, is het aan te raden om wit als basiskleur te kiezen en daaruit verder te werken met donkere kleuren om contrast te bieden. Om het minder zwart-wit te maken, is het aan te raden om een kleur toe te voegen. Deze hoeft niet nadrukkelijk terug te komen, maar kan in accessoires terugkomen.

Zoals je op de foto kan zien, zijn aluminium jaloezieën een goede optie. Ze zorgen voor een mooie lichtinval, maar verduisteren ook voldoende voor een optimale nachtrust. Wij raden je wel aan om aluminium jaloezieën te combineren met overgordijnen om een volledig verduisterend effect te behalen.

Slaapkamers om bij weg te dromen Jaloezieenverkoop.nl

Zwart, wit en grijs. Bron: Roomed